UFC

Till još uvijek bez vize, Jaredu Cannonieru poručeno da bude spreman uskočiti

Darren Till
 screenshot/Youtube
Darren Till još uvijek nije doputovao u New York gdje bi se u noći sa subote na nedjelju trebao boriti protiv Kelvina Gasteluma. Iako iz Britanije dolaze vijesti kako bi trebao stići do petka i pojaviti se na vaganju, UFC je već pozvao Jareda Cannoniera kao zamjensku opciju ukoliko ista bude potrebna.

Problem se pojavio oko ishođenja Tillove američke vize, a kao razlog istog se spominje incident iz travnja. Radi se o situaciji s Kanarskih otoka, kad je bio priveden nakon što je s društvom izbačen iz hotela, da bi na kraju otuđili taxi vozilo. Kako nikad do sada nije imao problema s dolaskom u Sjedinjene Američke Države, očekivalo da će tako ipak biti i ovog puta. No, dok su gotovo svi borci i borkinje stigli u New York, on se danas još uvijek nalazi u Engleskoj i sigurno će propustiti medijsko druženje te otvorene treninge.

"Darren Till bit će dostupan medijima odmah nakon ceremonijalnog vaganja u petak", priopćenje je koje je poslano vodećim američkim borilačkim medijima, prema kome se da zaključiti kako bi problemi do tada trebala biti riješeni.

Ipak, UFC je već pozvao Jareda Cannoniera kao zamjenu, i "Killa Gorilla" bi trebao biti spreman zamijeniti "Gorillu" ukoliko ovaj ne uspije doći u Madison Square Garden. Cannonier je svoj posljednji nastup imao prije mjesec dana u Kopenhagenu, gdje je nokautom u drugoj rundi savladao Jacka Hermanssona. Time je postao jedan od glavnih kandidata za napad na titulu srednje kategorije, no čini se kako je spreman uskočiti protiv Gasteluma ako to bude potrebno.

Tillu bi ova borba trebala predstavljati debi nastup u srednjoj kategoriji te ujedno prvi nastup nakon osam mjeseci i brutalnog nokaut poraza od Jorgea Masvidala. Gastelum se bori po prvi put nakon travanjskog poraza od Israela Adesanye u borbi koja trenutno najbolje kotira po pitanju izbora za najbolju borbu 2019. godine.

Linker
20. travanj 2024 07:00