UFC

Till prelazi u srednju i analizira konkurente: 'Romero je čudovište'

Dareen Till i Yoel Romero
 Ilustracija - Screenshot
Bivši izazivač u velter kategoriji UFC-a Darren Till ponovno vrlo ozbiljno razmišlja o prelasku u srednju kategoriju. U prvom velikom intervjuu nakon poraza od Jorgea Masvidala u travnju, Till je za Fighters Only magazin potvrdio da mu natjecanje u velteru zadaje sve više muke.

Kao jedan od najvećih boraca u -77kg kategoriji, Britanac posljednjih nekoliko mečeva muku muči sa skidanjem kilograma da bi zadovoljio gornju granicu divizije. Možda to više neće biti slučaj u budućnosti. Naime, prema rezultatima testova koje je proveo u Performance Institutu u Las Vegasu, Till skida oko 14 kilograma da bi pogodio vagu.

U intervjuu je kao primjer naveo TJ Dillashawa, borca koji ne samo da je poražen nokautom od Cejuda u meču niže kategorije, nego koji je skidajući previše kila uništio svoje šanse za pobjedu.

"Očito je TJ pao na to na što je pao. Ali ponovno ću ponoviti da se to ne tiče mene, je** mi se. Mislim da to nije trebao raditi, na koncu je ispao u redu i priznao je sve: 'bla, bla'... Ali kao što sam rekao, ponovit ću - to se mene ne tiče!", započeo je Till te je dodao:

"Kada se borio protiv Cejuda izgledao je fizički veliko, izgledao mi je kao velteraš. Ali nije izgledao poput TJ-ja, jer TJ je inače zvijer. Cejudo je dobar borac također, ali smatram da bi rezultat bio potpuno drugačiji da su se borili u višoj kategoriji."

Till smatra da je upravo prekomjerno skidanje kilograma uzrok Dillashawovog poraza nokautom u prvim trenucima meča. I zato ne želi da se to njemu događa.

"Moram dobro razmisliti o svemu. Ne bih bio malen u srednjoj kategoriji. Bio bih po veličini tu negdje, kao i ostali. Adesanya, privremeni prvak, to je jedan sjajan tip. Prvak Whittaker je jako dobar borac. Ima tu puno zvijeri u toj kategoriji. Borac koji je zaista čudovište je Yoel Romero", zaključio je Till svoju analizu.

U posljednja dva nastupa Till je poražen od Woodleya, a zatim i od Masvidala. Prije toga nije izgubio u prvih šest nastupa u elitnom Octagonu.

Linker
25. travanj 2024 03:42