UFC

Till vrlo zanimljivo reagirao na Gastelumov incident s vaganja

Darren Till
 screenshot/Youtube
Darren Till nije mogao izbjeći pitanje o incidentu s vaganja, odnosno dokazanom varanju njegovog protivnika Kelvina Gasteluma. Njegov komentar na tu situaciju zapravo je vrlo zanimljiv.

Till je medijima na raspolaganju bio nakon ceremonijalnog UFC 244 vaganja. U 20 minuta koliko se posvetio novinarima, nije mogao izbjeći pitanje o potezu njegovog protivnika sa službenog vaganja. Naime, snimke su dokazale kako se Gastelum laktom oslonio na svog trenera Rafaela Cordeira, što je uzrokovalo da je vaga pokazala čak ispod granice. Kako se Gastelum prije vaganja u potpunosti skinuo, već to je bilo sumnjivo jer s takvom težinom ne bi bilo potrebne ništa skidati sa sebe. No, njegov protivnik se time nije htio zamarati.

"Svi su mi počeli slati snimke i pitali su me je li mislim da varao ili nije. To mi nije bitno jer mi je davno moj trener rekao kako se svaki čovjek iznad 70 kilograma mora biti sposoban obraniti, posebno u Octagonu. Pogledao sam video. Je li varao? Apsolutno me boli briga. Ovo je borba, čak i da je 4-5 kilograma preko granice, to ništa ne mijenja. Ne zanima me novac koji bih dobio da je pao vagu, dajte mi samo da se borim", rekao je Till, nakon čega nije bio spreman dodatno komentirati.

Što se tiče Gasteluma, on će kasnije biti kažnjen od strane atletske komisije, iako je to što se dogodilo zapravo samo njihova greška. Što se tiče pravne strane borbe, Gastelum je zadovoljio potrebnu težinu i ona je legalna borba srednje kategorije. Njih dvojica inače nastupaju u sunaslovnoj borbi večerašnjeg spektakla kojeg predvode Nate Diaz i Jorge Masvidal.

Linker
24. travanj 2024 09:57