UFC

TJ Dillashaw opisao trenutak kad je odlučio uzeti doping: 'Jednostavno više nisam mogao...'

TJ Dillashaw
 screenshot/Youtube
TJ Dillashaw otvoreno je progovorio o svom uzimanju dopinga pred borbu protiv Henryja Cejuda za titulu UFC prvaka muha kategorije, a također je detaljno opisao trenutak u kojem je odlučio svjesno se poslužiti varanjem.

TJ Dillashaw nevjerojatno je brzo pao s vrha u grupu onih fanovima najomraženijih boraca. Korisnik dopinga i to jedne od najgorih vrsta, Dillashaw je odjednom bio odbačen. Više nije bio UFC-ov prvak, prestalo ga se smatrati revolucionarnim borcem i jednim od najboljih boraca u promociji. On je odjednom bio samo korisnik dopinga. Srećom po fanove koje zanima kako se dolazi do odluka uzeti tako nešto te kako se nositi s tim, njemu danas nije teško o tome otvoreno govoriti.

"Uzeo sam lijek za anemiju imena Procrit, čiji je glavni sastojak EPO. On pomaže reizgraditi krvne stanice. Kad si anemičan, tvoja crvene krvce stanice otkazuju i ti gubiš snagu. Bio sam na striktnoj dijeti koja me ograničavala na 1600 kalorija dnevno, a osim toga sam svoje tijelo kroz treninge odvodio do krajnjih granica. Napravio sam to tri ili četiri tjedna prije borbe, kad je skidanje kilograma postalo preteško. Nemam isprike, napravio sam nešto što nisam smio. Prodao sam dušu vragu i sad mi slijedi izgraditi se ponovno iz početka", otvorio je dušu Dillashaw u showu Ariela Helwanija na ESPN-u. Istu tu dušu koju je, kako je gore sam naveo, prodao vragu. A sve je to došlo u procesu spuštanja u muha kategoriju za koju očito nije imao fizičke predispozicije.

"Došao sam do granice gdje mi je sve počelo smetati. Nisam se htio ustati i krenuti na jutarnji trening. Imao sam još puno kilograma za skinuti, a jednostavno nisam htio ići u dvoranu, nisam htio trčati niti raditi išta što sam trebao", ispričao je kroz što je prolazio tijekom priprema za borbu, da bi onda otkrio kako je izgledala odluka uzeti nešto za što je bio svjestan da je zabranjeno:

"Bio sam testiran i nakon toga sam odlučio uzeti to uz mišljenje kako ću se očistiti do borbe. Više od svega sam htio odraditi tu borbu i to me zapravo uništilo. Kad mi se to dokazalo, odmah sam napustio pojas prvaka, prije ikakvih odluka od strane UFC-a ili USADA-e. Želio sam što prije proći kroz to i ostaviti iza sebe."

Njemu je prošlog tek deset mjeseci od ukupno 24 koliko traje suspenzija. U njegovom slučaju ne postoje nikakve šanse da ona bude ukinuta. Dillashawa nećemo gledati prije siječnja 2021. godine. Njemu će tada biti 34 godine i još uvijek neće biti kasno za napraviti dobre rezultate i vratiti se vrh. Jedino će do kraja karijere nositi stigmu korisnika dopinga i to je nešto od čega neće nikad pobjeći.

Linker
25. travanj 2024 15:03