UFC

Tko će biti idući Jonesov protivnik?! Stipe četvrti favorit prema kladionicama!

Jon Jones i Joe Rogan
 screenshot/Youtube
Tko će biti idući protivnik UFC prvaka u poluteškoj kategoriji Jona Jonesa? Nakon što je vrlo tijesno obranio svoju titulu prošlog vikenda u Houstonu protiv Dominicka Reyesa na UFC-u 247, "Bones" već gleda prema idućim izazovima. No, što će u konačnici odlučiti zajedno s UFC-om, za sada se ne zna.

U svijetu klađenja sve se stavlja u ponudu, pa se tako od jučer možete kladiti upravo na idućeg Jonesovog protivnika, odnosno na odgovor - Tko će to biti? U ponudi je osam imena, tri iz poluteške kategorije, četiri iz teške i prvak srednje divizije Israel Adesanya.

"Bookmakeri" smatraju da je naizgledniji borac koji će idući u Octagon s Jonesom top "contender" iz njegove kategorije Corey Anderson. Koeficijent na njega je "tek" 1.80.

Idući na listi je Andersonov protivnik u njegovom sljedećem meču, Poljak Jan Blachowicz. Kvota na njega je 3.75, no sasvim je jasno da je koeficijent manji jer su upravo Anderson i Blachowicz protivnici u idućem meču, a kladionice američkom borcu daju prednost u tom meču što ga posredno čini favoritom i za idućeg Jonesovog protivnika. Stoga je lako zaključiti da bi pobjednik dvoboja Anderson vs. Blachowicz, tko god to u konačnici bio, trebao biti idući izazivač za titulu u -93kg kategorije.

Moguće je da ćemo radi odličnog otpora koji je pružio i vrlo gustog konačnog rezultata vidjeti revanš s Dominickom Reyesom. Na tu opciju možete dobiti koeficijent od 4.50, a time završava lista boraca z Jonesove divizije.

Prvi idući favorit je prvak u teškoj kategoriji, naš Stipe Miočić. Ukoliko se "Bones" odluči na prelazak u višu diviziju, čini se kako "bookmakeri" vjeruju da je upravo "Vatrogasac" najizglednija opcija za njega u prvom dvoboju. Kvota na američkog Hrvata kao Jonesovog protivnika je 9.00.

Iza Stipe slijedi Daniel Cormier, pa Israel Adesanya, Francis Ngannou i konačno, kao najmanje izgledan protivnik - Brock Lesnar. Na njega je kvota ogromnih 23.00.

Linker
27. travanj 2024 06:07