UFC

Tko ima najviše šanse savladati Khabiba? Poirier izbacio jedno ime!

Khabib i Dustin
 Screenshot
Borba Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona napokon je ugovorena, a svjetska MMA zajednica vjeruje kako će peti pokušaj ugovaranje te borbe ipak dati ploda. Glavno pitanje prije iste svodi se na to kolike su šanse Fergusona i može li on biti onaj tko će zaustaviti Khabiba. No, možda postoji i neko drugo ime koje bi imalo veće šanse. Dustin Poirier smatra da postoji.

Posljednji UFC-ov izazivač lake kategorije, Dustin Poirier, vrlo često putem društvenih mreža komunicira sa svojim fanovima, a posebno voli odgovarati na pitanja. Tako je pred borbu Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona odlučio odgovoriti zainteresiranima na pitanje koga smatra najvećom prijetnjom za trenutnog UFC prvaka, kojeg on sam u rujnu ove godine nije uspio ugroziti.

Iako je neko opće mišljenje kako najviše šansi za tako nešto ima Tony Ferguson, Poirier ipak nije odabrao njega. Umjesto toga odlučio se za borca čije je sposobnosti sam uspio testirati u njihovoj međusobnoj borbi. Zanimljivo, iako je riječ o borcu kojeg je Dustin na kraju pobijedio, čini se da vjeruje kako u sudaru stilova Dagestanac ovdje može izvući deblji kraj.

"Justin Gaethje", odgovorio je prethodni UFC-ov izazivača na ovo pitanje.

Kad se usporede stilovi borbe, možda bi Gaethje uistinu trebati biti taj. Naime, riječ je o vrhunskom hrvaču za kojeg se vjeruje da bi mogao braniti Khabibova rušenja, ali isto tako i o borcu koji bi uspio postaviti ritam, biti agresivan i unositi se Nurmagomedovu u lice, što ovome nikako ne bi odgovaralo.

Prije nego Gaethje eventualno dobije priliku, trebali bismo gledati Khabiba protiv Tonyja Fergusona. Upravo njega se smatra čovjekom koji ima sve što je potrebno te koji isto tako nema problema s tim da završi na leđima. Do borbe je ostalo još četiri mjeseca, no sigurno će nestrpljenje kako se bliži biti sve veće. Samo da ne bude otkazivanja i svi ćemo napokon dobiti odgovor koji nas toliko zanima.

Linker
24. travanj 2024 16:49