UFC

Tony Ferguson: Prvo dajte Khabiba, a onda ću nokautirati sve velteraše

Tony Ferguson
Tony Ferguson trenutno se nalazi na čekanju, budući da se može očekivati kako će biti prvi protivnik pobjedniku UFC 242 borbe između Khabiba Nurmagomedova i Dustina Poiriera. Otkrio je kako je spreman uskočiti u slučaju da netko od njih dvojice otkaže borbu, ali je isto tako rekao da se polako priprema za prelazak među velteraše.

Ferguson je prošlog vikenda bio prisutan u Las Vegasu, gdje je preuzeo nagradu za najbolju borbu 2018. godine (protiv Anthonyja Pettisa na UFC 229), a kasnije je bio gost na ceremoniji primanja novih boraca u UFC-ovu Kuću slavnih. Upravo tamo su ga novinari uspjeli dobiti na par minuta

"U svakom slučaju, čeka me borba za titulu. Neka superborba bi mi bila zanimljiva ako bi se radilo o Conoru McGregoru, no Khabib ili Poirier je ono na što pucam. Spreman sam uskočiti ako se netko od njih dvojice ozlijedi i odmah se boriti za titulu. Nakon toga mogu otići nokautirati sve borce velter kategorije. No, sad mi je najvažniji Khabib, dajte mi taj pojas", izjavio je Tony Ferguson u razgovoru s novinarom portala MMA Junkie.

35-godišnji Ferguson prošlog je mjeseca pobijedio Donalda Cerronea prekidom nakon dvije runde, što mu je bila 12. pobjeda u nizu. Jasno je kako je borba za pojas ono što je zaslužio i što bi bila jedina poštena opcija za njegovu iduću borbu. Osim toga, to bi mu mogla biti posljednja borba u lakoj kategoriji.

"Moram priznati kako mi je sve dosadnije u lakoj kategoriji. Pobijedio sam većinu boraca. Kad me budu htjeli poslati u velter kategoriju reći ću im kako tamo odlazim da bih pokupio stanarinu. Zanimljivo je kako se sve to događa. Počeo sam kao velteraš, prešao u laku kategoriju, a sad bih se mogao vratiti u velter. No, sve je to dio ovog programa", otkrio je El Cucuy nešto o svojim ambicijama.

On se odmah nakon pobjede protiv Donalda Cerronea vratio u dvoranu, a otkrio je kako će biti u treningu cijelo ljeto, da bi bio sposoban uskočiti kao zamjena ukoliko se jedan od spomenutih sudionika borbe za titulu laka kategorije ozlijedi ili zbog nekog drugog razloga bude prisiljen otkazati svoj nastup u Abu Dhabiju.

Linker
23. travanj 2024 10:03