UFC

Treća borba dvije najdominantnije borkinje svijeta? Valentina je zainteresirana!

Valentina Shevchenko vs. Amanda Nunes
 screenshot/Youtube
Nakon što je Valentina Shevchenko odradila petu borbu u muha kategoriji, uz petu dominantnu pobjedu, postavlja se pitanje što bi trebalo biti iduće za nju. Treća borba protiv Amande Nunes, koja bi sad ujedno bila 'superfight' dvije prvakinje djeluje vrlo uzbudljivo, a čini se kako je Valentina spremna na treći susret s 'Lavicom'.

Od svih pet protivnica koje je Valentina Shevchenko savladala od osnivanja muha kategorije, tek je Joanna Jedrzejczyk u određenim trenucima uspjela pružiti nekakav otpor. No, niti ona nije došla blizu pobjedi protiv trenutno možda i najdominantnije borkinje svijeta. Zapravo, mogli bismo je nazvati tako da u bantam kategoriji ne postoji Amanda Nunes koja jednako tako suvereno prolazi kroz sve izazivačice. Posljednja koja joj je pružila pravi otpor bila je upravo Valentina. Bilo je to na UFC 215 priredbi u rujnu 2017. godine, a Brazilka je tada slavila podijeljenom sudačkom odlukom iza koje su ostali mnogi repovi.

Iako je Nunes također savladala Valentinu godinu i pol dana ranije, tada puno uvjerljivije i bez ikakvih kontroverzi, njihova druga borba ono je što fanove navodi na želju da ih gledaju po treći put. Posebno sad, kad su njih dvije i više nego dominantne u svojim kategorijama. Iako je Valentina nakon pobjede protiv Katlyn Chookagian iznijela listu svojih idućih izazivačica u muha kategoriji, nije tajna da želi još jednom ući u Octagon obračunati se s "Lavicom".

"Doći će vrijeme za tu borbu. Ja se totalno slažem da je ona potrebna. Prošlu borbu protiv nje nisam izgubila, ono nije bila dobra sudačka odluka. No, prvo moramo vidjeti uvjete. Ako će se raditi na 'superfightu' onda naravno trebamo dobiti i super uvjete", rekla je Valentina u razgovoru s TSN-ovim Aarom Bronsteterom.

Nešto više o tome dodala je u razgovoru za BT Sports.

"Sve je moguće. No, trenutno mi je na umu obrana mog pojasa prvakinje muha kategorije i na taj način gledam na budućnost. Mislim kako će se treća borba protiv Amande svakako dogoditi. Nisam sigurna gdje i kad, no dogodit će se", rekla je Valentina.

Najbolje trenutke spomenute UFC 215 borbe između dvije danas dominantne prvakinje možete pogledati ispod teksta.

Linker
20. travanj 2024 03:06