UFC

Trener objasnio Cormierov poraz u revanšu s Miočićem: 'Svaka čast Stipi, to mogu samo pravi šampioni!'

Daniel Cormier i Stipe Miocic
 Screenshot/Youtube
Trener bivšeg UFC-ovog teškaškog prvaka Daniela Cormiera, Javier Mendez tvrdi da njegov učenik nije bio potpuno spreman za revanš sa Stipom Miočićem u kojem je ostao bez pojasa, i zato želi što prije vidjeti treći meč.

UFC-ov predsjednik Dana White mjesecima najavljuje trilogiju DC-a i Miočića do kraja 2020. godine, a čeka se potpuni oporavak aktualnog prvaka, koji nije pretjerano zagrijan za treći meč s Cormierom. Upravo je u revanšu prošlog ljeta Stipe zadobio tešku ozljedu oka, zbog koje se njegov oporavak odužio na gotovo godinu dana. Miočić je u drugom meču zaustavio Cormiera u trećoj rundi i vratio pojas, a trener Mendez tvrdi da DC tada nije bio sto posto spreman jer se još oporavljao od operacije.

"Svi radimo izgovore, i ja sam dobar u tome, ali moram reći istinu, iako će zvučati kao izgovor. No, Daniel je bio na operaciji nedugo nakon te borbe. Nije bio na sto posto. Bio je dobro. Bio je spreman boriti se za titulu, ali nije bio isti kao u prvom meču. Znam da zvuči loše, ali ja ću podnijeti kritiku, samo pucajte, ne smeta mi. Ipak, to je istina", rekao je Mendez za MMA Junkie.

Cormier je operirao leđa u prosincu 2018. nakon što je obranio teškaški pojas protiv Derricka Lewisa, a vratio se u oktogon u srpnju sljedeće godine u revanšu s Miočićem, u kojem je ostao bez titule. Mendez tvrdi da Cormier nakon operacije nije imao dovoljno vremena za oporavak i nije bio dovoljno mobilan da bi bio u pravoj formi za borbu, ali ipak priznaje da je Miočić zasluženo slavio.

"Stipe je pobijedio pošteno i zasluženo. Pogađao je prekrasne udarce u tijelo. Oporavio se. Gubio je u svim rundama, sjajno se vratio. Svaka mu čast na tome, to mogu samo pravi šampioni. Obojica u istoj kategoriji, šampioni među šampionima. Obojica su uspjela i dokazala se. Zato bi treći mogao biti veliki meč između dvojice velikih prvaka", rekao je Mendez.

Dodao je i da DC ne želi prihvatiti niti jednu drugu borbu. Ili Stipe - ili kraj karijere.

"On je zapeo za Stipu. Ako ne dobije Stipu, to će biti - to. Ta je borba u interesu UFC-a, ako žele osigurati značajnu borbu i jednu od najboljih trilogija ikada. Sada su 1-1, i zato je to velika trilogija za tešku diviziju. Mislim da su u UFC-u pametni, vjerujem i sto posto mislim da će to biti sljedeća borba", kaže Mendez.

Linker
19. travanj 2024 21:08