UFC

Trener poslao jasnu poruku i progovorio o hvalevrijednoj Cormierovoj strani: 'On o tome uopće ne priča'

Javier Mendez i Daniel Cormier
 Instagram
"Dosta je" - poručio je Mendez DC-ju i usput mu dao do znanja što od njega očekuje u budućnosti

Daniel Cormier vjerojatno je odradio svoj posljednji meč kao MMA borac, a da bi trebao karijeru preusmjeriti na drugi put smatra i njegov dugogodišnji trener iz AKA tima - Javier Mendez.

Nije to bio oproštaj koji je DC zamišljao, ali Stipe Miočić pokazao se kao prevelik zalogaj te je u posljednja dva nastupa svom sportskom rivalu pokvario planove i porazima ga ispratio u zasluženu mirovinu.

Iako velika teškaška trilogija nije pripala slavnom 41-godišnjaku iz Lafayettea, nitko ne može osporiti sve ono što je DC napravio u 11 godina profesionalne MMA karijere. Od osvajanja legendarnog Strikeforceov Grand Prixa, preko titula u UFC-ovoj poluteškoj i teškoj kategoriji... Cormier je definitivno jedan od najboljih boraca koje je MMA ikad imao.

"Dosta je, mora stati. Ima 41 godinu i istina je ta da on više nije ista osoba kao ona kad je imao 27. Pored toga, on ima toliko obveza s intervjuima, televizijom i najbolje je da prestane s borbama. Loše je što se taj meč odvio tako i što se mora povući na taj način, ali on je jedan od najboljih na svijetu. Ono što je postigao je ogromno i ne mora se više time baviti. On nije broj 1 ili 2 na 'pound-for-pound' ljestvici, ali je četvrti ili sedmi, ili tu negdje. Ono što je postigao je sjajno, ali ne želim da se on više bori. Ne želi ni on to jer zapravo želi samo borbe za titule. Čemu to? Zaradit će još novca kroz televizijski posao i druge stvari, a ako se ne bori za pojaseve, zašto bi se onda borio?" - komentirao je Mendez gostujući na Hablemos MMA-u.

"Znam da želi pomoći meni, svom djetetu i svim hrvačima koje ima. On je vrlo ponosna osoba i sretan je kad ih može trenirati i od njih napraviti dobre ljude. Znam da želi raditi druge stvari s televizijom, ali želi i pomoći meni, Bobu Cooku i drugim trenerima u AKA-u", dodao je Javier pa lijepim riječima zaključio priču o bivšem UFC-ovom prvaku:

"On je jedan od najvećih ikad i toliko sam ponosan na njega. Volim ga svim svojim srcem. On je sjajna osoba koja je pomogla mnogim ljudima, a o tome uopće ne priča. Da, on pomaže ljudima novcem, ali tu i tamo i s drugim stvarima. On je zvijezda, a mnoge druge zvijezde takve stvari rade zbog vlastite promocije, ali ne i on. On to radi jer je takav čovjek. Kao dijete je bio siromašan i mnogi su njemu pomagali u hrvačkoj karijeri, a on sada to želi na neki način vratiti", zaključio je Mendez.

Linker
26. travanj 2024 18:37