UFC

Treneri složni: Ovo bi moglo biti Jonesovo najopasnije oružje za okršaje s Miočićem i ostalim teškašima

Jon Jones i Stipe Miočić
 Screenshot (YouTube, UFC)
"To što će netko imati 10-ak kilograma više baš i neće predstavljati neku razliku..."

Jon Jones u 2021. godinu ulazi kao teškaš, a njegovi treneri uvjereni su da će mu možda i najjače oružje u 'kraljevskoj' kategoriji biti njegov borilački IQ.

Najuspješniji prvak u povijesti UFC-ove poluteške kategorije napustio je svoj pojas, odlučio nabaciti nekoliko kilograma te nove izazove potražiti među teškaškim društvom.

Protiv koga će i kada Jones debitirati, u ovim trenucima nije jasno, ali posljednjih se tjedana sve više spominje opcija po kojoj bi on mogao čekati pobjednika iz revanša Stipe Miočića i Francisa Ngannoua. To je, navodno, želja UFC-a koji pokušava borbu aktualnog prvaka i kamerunskog nokautera dogovoriti za ožujak, a potom na ljeto organizirati 'superfight' s Jonesom u igri.

Screenshot (YouTube)
Jon Jones

Da 'Bonesa' ne čeka lagan posao već ozbiljna prijetnja, svjesni su i njegovi treneri Brandon Gibson i Mike Winkeljohn, ali unatoč tome oni vjeruju da njihov borac posjeduje iskustvo, vještinu, ali i, prije svega, borilački IQ koji će mu pomoći savlada nadolazeće prepreke.

"Teškaši su druge životinje, ali Jon je proveo dobar dio svoje karijere trenirajući s nekima od najboljih na svijetu. Gledao sam kako odrađuje stotine rundi s likovima poput Alistaira Overeema, Andreija Arlovskog i Travisa Brownea. U dvorani smo imali pregršt sjajnih teškaša, a Jon je bio Jon sa svima njima. Njegova vještina i borilački IQ su toliko visoki da to što će netko imati 10-ak kilograma više baš i neće predstavljati neku razliku. On je jednostavno vješt borac", iznio je svoje mišljenje Gibson, a u razgovoru s MMA Fightingom komentar je dao i Winkeljohn:

"Ne samo da se radi o prelasku u višu kategoriju, već se možda u nekim situacijama 'podižete' za čak 20-ak kilograma. Ti likovi su veliki i nije da je kao kod promjena drugih kategorija razlika 6-7 kilograma. Ovdje taj 'skok' može biti zaista velik i tu postoji razlika. Ali Jon je uvijek bio dobar protiv teškaša. Uvijek se mogao prilagoditi zahvaljujući svom borilačkom IQ-u. Kada bi se borio s nekim poput Arlovskog koji ima odličan 'overhand', Jon bi znao kako odgovoriti na to. Ako se pak bori s nekim poput Overeema, koji baci snažni kroše pa koljeno u tijelo, i to bi znao izbjeći. On jako dobro čita borce i nekad čak i prije svojih protivnika zna što namjeravaju napraviti", poručio je Winkeljohn.

Linker
16. travanj 2024 10:47