UFC

Udruga liječnika zaposlenih u borilačkom sportu neće podržati UFC-ove priredbe

 Jason Silva/AGIF/ AFP
Udruga liječnika zaposlenih u borilačkom sportu nema namjeru podržati UFC-ovo rješenje za održavanje priredbi u iduća dva mjeseca. To bi promociju moglo baciti u potecijalne nove probleme.

Novi problem za Danu White i UFC mogla bi predstavljati odluka Udruge liječnika zaposlenih u borilačkom sportu, budući da isti ne podržavaju održavanje bilo kakvih borilačkih priredbi dok traje svjetska pandemija koronavirusa. Automatski time ne namjeravaju sudjelovati u istome, što bi UFC svakako moglo baciti u probleme, osim ako iste već nisu riješili ili ako se lokacija priredbe nalazi izvan SAD-a i pod jurisdikcijom drugih tijela.

Nakon što je UFC službeno objavio program UFC 249 priredbe, ali su također dodali neke informacije o tome kako će se priredbe odvijati, isti su reagirali službenih priopćenjem. Zapravo, reagirali su na UFC-ovu izjavu kako će svi sudionici i zaposlenici tim putem biti testirati te kako će se paziti na svaki detalj. Oni naime vjeruje da to i dalje nije dovoljno.

"Udruga liječnika zaposlenih u borilačkom sportu (ARP) aktivno prati preporuke Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), kao i ostalih medicinskih udruženja zabrinutih oko širenja COVID-19 virusa. Sportska natjecanja diljem svijeta otkazana su zbog pandemije i rizika od infekcije te prijenosa drugim sudionicima, fanovima, službenicima i ostatku djelatnika. Naša preporuka je da sva borilačka događaja treba odgoditi dok se ne odluči drugačije. To se odnosi na sve, neovisno o tome koliko je ljudi uključeno. Svako sportsko događanje koje bi se odvilo u ovo vrijeme je nepotreban rizik širenja COVID-19. Borilačka događanja zahtijevaju medicinski tretman nakon borbe, a mi ne želimo stvarati dodatne probleme već ionako ugroženom zdravstvenom sustavu. Nastavit ćemo pratiti situaciju, a naše misli će i dalje biti sa svima onima na koje je ova bolest imala bilo kakvog utjecaja", dio je njihovog službenog priopćenja.

Iz ovoga se lako da zaključiti kako bi UFC mogao biti u novim problemima ako se lokacija nadolazećih priredbi nalazi u SAD-u. Već ovako nitko ne može biti siguran koja će komisija biti zadužena za regulaciju priredbe i hoće li se uopće borbe službeno moći voditi kao profesionalne.

Poznavajući rad Dane Whitea, on je vjerojatno na sve to itekako pazio, no ne možemo dobiti potvrdu dok ne budu poznate sve detaljne informacije.

Linker
25. travanj 2024 03:14