UFC

UFC 249 i dalje u planu, Fergusonu ponuđen zamjenski protivnik

Tony Ferguson
 screenshot/Youtube
Čini se kako je Khabib Nurmagomedov bio u pravu kad je rekao kako UFC traži novog protivnika za Tonyja Fergusona. Ariel Helwani je sada izašao i s imenom koje mu je ponuđeno, no potvrdio je kako još nema nikakvih dogovora niti potvrda s bilo koje strane.

Khabib Nurmagomedov nalazi se u Rusiji, svojoj domovini koja je prije nekoliko dana zatvorila granice i njegov odlazak na UFC 249 borbu protiv Tonyja Fergusona, neovisno o mjestu održavanja iste, djeluje kao nemoguća misija. On je to danas i sam objavio putem Instagrama, otkrivši kako UFC traži novog protivnika za Tonyja Fergusona.

Iako je neki opći dojam među fanovima kako niti jedna druga borba nema smisla, Ariel Helwani došao je do informacije kako je Khabib zapravo u pravu. Putem objave na Twitteru otkrio je kako je Fergusonu ponuđena borba protiv Justina Gaethjea. No, isto tako je dodao kako za sada ništa nije dogovoreno, kao što još uvijek nije poznata niti lokacija na kojoj bi se borba trebala održati.

Gaethje je od početka glasio kao svojevrsna rezerva za Fergusona, ukoliko se izazivaču nešto dogodi te Nurmagomedov bude prisiljen braniti pojas protiv nekog drugog borca. No, ova situacija nema smisla iz više različitih razloga. Osim što je automatski manje uzbudljiva od najiščekivanije borbe u UFC povijesti, što je naziv kakav borba Nurmagomedova i Fergusona s razlogom nosi, eventualna pobjeda Gaethjea mogla bi umanjiti svu vrijednost buduće borbe Tonyja i Khabiba. Naime, nikad u povijesti UFC-a nisu se susrela dva borca s takvim pobjedničkim nizovima i upravo to je ono što fanove toliko intrigira.

No, Dana White i dalje gura svoju priču, iako mu sve manje ljudi vjeruje u to da će se priredba uistinu održati. Posebno sada nakon što je sve jasnije da Nurmagomedova neće biti na programu. Je li on uistinu ozbiljan ili samo kupuje vrijeme i mjesto u medijima, trebali bismo saznati možda već do kraja ovog tjedna.

Linker
17. travanj 2024 05:52