UFC

UFC 256 dobio novu borbu za titulu, Amanda ipak ostaje 'main event'

Petr Yan
 screenshot
Borba Petra Yana i Aljamaina Sterlinga dodana je na program UFC 256 priredbe

Prva obrana titule prvaka UFC-ove bantam kategorije za Petra Yana napokon je dogovorena. Rus će se, kao što se moglo očekivati, boriti protiv Aljamaina Sterlinga, a borba će se održati 12. prosinca na UFC 256 priredbi. Bitno je navesti i kako se ovdje ne radi o glavnoj borbi priredbe, nego će taj status dobiti Amanda Nunes i Megan Anderson, koje će se boriti za titulu ženske perolake kategorije.

Yan i Sterling se već dulje vremena prepucavaju, čime su stvorile tenzije kakve su nekad potrebne oko ovakve borbe. UFC je dugo vremena čekao s ugovaranjem iste, kao da nisu mogli biti sigurni je li Sterling pravi izbor za izazivača, da bi istom na kraju ipak dali priliku. Zapravo, nakon pobjede Coryja Sandhagena nad Marlonom Moraesom su jednostavno ostali bez druge opcije.

27-godišnji Petr Yan (15-1, 7-0 UFC) postao je UFC prvak u srpnju, dominantno savladavši Josea Alda na Fight Islandu. Time je nastavio svoj sjajan niz koji je pokrenuo došavši u UFC te je postao drugi UFC prvak iz Rusije te nasljednik Henryja Cejuda.

Sterling (19-3, 11-3 UFC) je četiri godine stariji od Rusa te se trenutno nalazi unutar niza od pet pobjeda. Posljednja mu je više nego impresivna, a datira na lipanj, kad je savladao Coryja Sandhagena prisiljavanjem na predaju nakon samo minute i pol borbe.

Prvobitno planirana glavna borba ove priredbe trebala je biti borba za titulu velter kategorije između Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa, no zbog ozljede prva je ista odgođena za iduću godinu.

Linker
18. travanj 2024 14:56