UFC

UFC će noćas odati počast Kobeju Bryantu

Kobe Bryant i Dana White
 Screenshot/Youtube
UFC 247 u Houstonu prva je UFC-ova priredba nakon što je sportski svijet šokirala vijest o smrti Kobea Bryanta, jednog od najvećih košarkaša u povijesti, koji je zajedno s kćerkom i još sedmero putnika poginuo u padu helikoptera prije dva tjedna.

UFC je najavio da će prilikom noćašnjeg prijenosa priredbe odati počast Bryantu, čija je smrt rastužila i UFC-ove borce, kojima je legendarni košarkaš bio sportski uzor. Ranije je Dominick Reyes izrazio želju da u Kobejevom dresu dočeka meč protiv Jona Jonesa u naslovnoj borbi eventa u Houstonu, a velikim riječima od njega su se oprostile i najveće MMA zvijezde današnjice. Osim toga, Kobe je bio i poslovni partner UFC-a.

"Ovo je prva borba otkako se to dogodilo i nešto ćemo napraviti za Kobeja", najavio je Dana White ne otkrivši detalje.

White je podsjetio da je Kobe ulagao u UFC i kompaniju Body Armor, koja je jedan od sponzora UFC-a.

"Prošle godine je UFC ubio! Financijski je 2019. bila najbolja godina UFC-a u povijesti. Vlasnici su dobili dio, a Kobe je dobio dio od UFC-a i bio je tako uzbuđen zbog toga nekoliko dana prije nesreće. Rekao je da mu je žao što nije uložio više. Bio je sjajan tip i dio ove kompanije. Bio je dobar momak na svaki mogući način", rekao je White.

Linker
25. travanj 2024 20:08