UFC

UFC contender John Lineker 'dobio cipelu, razlozi nepoznati

John Lineker
 MMANytt
UFC veteran s 16 nastupa u elitnoj promociji, John Lineker, je ostao bez posla. Nekoliko američkih medija javlja kako se UFC odlučio zahvaliti Brazilcu na suradnji. Razlozi nisu potpuno jasni.

Podsjećamo, kako je "Hands of Stone" odustao od nastupa protiv Roba Fonta 22. lipnja na priredbi u Greenvilleu. I to samo nekoliko sati prije izlaska na službenu vagu. Razlog je navodno vrlo težak "weight cut" radi kojeg je njegovo zdravlje bilo ugroženo.

Nešto ranije Lineker je javno prozvao UFC napisavši na društvenim mrežama svom poslodavcu da mu daju meč ili da ga otpuste, ako im se ne sviđa njegov stil. Brazilac je, naime, bio nezadovoljan koliko često nastupa u Octagonu. Očito su se odlučili na ovo drugo.

Član ATT-a je karijeru počeo u muha kategoriji gdje je ubilježio 6-2, ali i nekoliko puta promašio vagu. U konačnici je odlučio dići se u višu kategoriju do 61 kilograma gdje mu je ipak bilo puno lakše.

U višiojdiviziji je pobijedio u šest od osam dosadašnjih nastupa. Svladao je imena poput Johna Dodsona, Michaela McDonalda ili Marlona Veru i vrlo brzo se promaknuo u jednog od "contendera" ove divizije. Jedina dva poraza u ovoj kategoriji su onaj protiv bivšeg prvaka TJ Dillashawa i protiv Corya Sandhagena. Ukupno u karijeri ovaj vrlo vjerojatno najjači udarač niži kategorija je ubilježio 31-9.

Očekuje se skorašnje obraćanje javnosti i Linekera, ali i samog UFC-a. Nema sumnje da će ovaj sjajni udarač vrlo brzo naći novi angažman.

Linker
24. travanj 2024 23:36