UFC

UFC dobio ženskog 'gangstera': 'Obožavam sve što ta cura radi!'

Maycee Barber
 screenshot
Dana White oduševljen je 21-godišnjom Maycee Barber, UFC borkinjom muha kategorije koja čini se u potpunosti opravdano nosi nadimak 'The Future'. Osim što hvali njen stil borbe, čini se kako je Barber prva UFC borkinja koju je predsjednik organizacije nazvao 'gangsterom'.

Maycee Barber članica UFC-a postala je u ljeto prošle godine, nakon nastupa na "Dana White's Contender Seriesu'. Već tad je predsjednik UFC-a ostao oduševljen izvedbom djevojke koja je nedugo prije toga napunila 20 godina. Maycee dolazi iz obitelji koja ima svoju borilačku dvorana, a ujedno je najstarija od njihovih šestero djece. Svi treniraju borilačke vještine s ciljem da jednog dana postanu UFC borci ili borkinje. Maycee je to uspjela u vrlo ranoj dobi, čini se potpuno zasluženo i opravdano.

Nakon dominantne i uvjerljive pobjede nad Hannom Ciffers u svom UFC debiju te pobjede prekidom u drugoj rundi nad J.J. Aldrich, u borbi gdje je prvu podosta uvjerljivo izgubila, Maycee Barber oduševila je u svom trećom nastupu u Octagonu. Protiv sebe je imala Gillian Robertson, još jednu talentiranu djevojku koja je svoj potencijal potvrdila kroz ranije UFC nastupe. Barber je ušla s taktikom čekanja prilike za pravi udarac i njega je dočekala sredinom prve runde. Nakon toga krenulo je ono što će čini se biti zaštitni znak njenog stila borbe. Napala je svime što ime i pogađala je Robertson sve dok ova više nije bila u stanju na bilo koji način odgovoriti. Ukratko, Maycee Barber svoje protivnice procijeni, pogodi, ugrozi, a nakon toga doslovno melje sve dok ne dođe kraj borbe. Mnogi bi se mogli prisjetiti kako je Hector Lombard izgledao u vrijeme dok je harao Bellatorovom srednjom kategorijom. Ovo je nešto slično tome, a onim što u Octagonu Maycee prikazuje oduševljen je i predsjednik UFC-a, Dana White.

"Ta djevojka je gangster. Volim sve u vezi nje. Trebate vidjeti lude poruke koje mi ta cura šalje cijelo vrijeme, uključujući večeras. Čim je borba završila počela mi je slati poruke kako se želi boriti protiv apsolutno svih cura i kako je napravila upravo ono što mi je najavila da će napraviti", rekao je White na konferenciji za medije nakon UFC on ESPN 6 priredbe, gdje je Barber upisala svoju treću u UFC-u i osmu profesionalnu pobjedu ukupno. Onda je dodao još nešto:

"Sviđa mi se njen stav. Sviđa mi se to koliko jako želi postati svjetska prvakinja. Sviđa mi se način na koji završava borbe. Borila se protiv jako dobre borkinje i zaustavila ju je, izgledala je fantastično. Vrlo je zabavna i svima nama će biti zabavno pratiti njen napredak kroz idućih par godina."

Već nakon svoje prve borbe Maycee je najavila kako je ona nova Ronda Rousey, ali da će postati veća od nje, ali i Conora McGregora. Odmah je time pred sebe stavila visok cilj, no i to je ono što se Whiteu sviđa. Iako, od usporedbi sa svojom nekad najvećom ljubimicom Rondom se odmah distancirao.

"Ne znam mogu li je nazvati novom Rondom Rousey. Kad pogledam na mladu Rondu, ona je sve pobjeđivati polugom na ruci. A ova djevojke školuje udarački na nogama. Potpuno je drugačija od Ronde, no sviđa mi se njen stav i ambicija. Sviđa mi se to što želi postati svjetska prvakinja ranije nego bilo tko prije nje. To me zabavlja, kao što mi je zabavno gledati ju. Ne mogu reći dovoljno dobrih riječi za tu curu", otkrio je još predsjednik UFC-a.

Inače, Barber je ovom pobjedom postala tek treća djevojka u povijesti UFC-a koja je uspjela spojiti tri pobjede nokautom u nizu. To su prije nje napravile tek Cris Cyborg i Amanda Nunes. Niz Cyborg je prekinula Holly Holm, koja ju je dovela do odluke, dok je onaj prvakinje bantam kategorije trenutno aktivan i imat će ga priliku podići na četiri 14. prosinca borbom protiv Germaine De Randamie na UFC 245 priredbi.

Linker
19. travanj 2024 13:02