UFC

UFC dogovara borbu Briana Ortege i Korean Zombieja

Brian Ortega i Chan Sung Jung
Čini se da je UFC možda pronašao "main event" za svoj povratak u Meksiko 21. listopada. Promocija navodno dogovara meč između Briana Ortege i Chan Sung Junga.

Riječ je o UFC Fight Night 159 priredbi koja se održava u Mexico City Areni u Mexico Cityju. Vijest da UFC dogovara meč Ortege i "Korean Zombieja" prenio je putem društvenih mreža Chris Taylor s portala BJPenn.com.

"Breaking! Radi se na borbi između Korean Zombieja i Briana Ortege za 21. rujna u Mexico Cityju. Nije borba za pojas, ali prema Zombijevom timu, to je 'iduća najbolja stvar'. Treba napomenuti kako se Chan Sung Jung i dalje želi boriti 21. prosinca u Koreji."

Ortega se nije borio od prosinca kada je doživio prvi poraz profesionalne karijere. Na UFC 231 priredbi u Torontu u borbi za pojas perolake kategorije porazio ga je aktualni prvak Max Holloway tehničkim nokautom nakon četvrte runde. Borbu je zaustavio liječnik budući da je Ortega primio preveliku štetu koja broji više od 400 udaraca.

T-City je tako prekinuo niz od 14 pobjeda, od čega je šest ostvario u UFC-u. Među borcima koje je porazio u Octagonu nalaze se Frankie Edgar, Cub Swanson i Renato Moicano.

Jung je s druge strane u posljednjem nastupu upisao veliku pobjedu nokautiravši Renata Moicana za 58 sekundi u njihovoj borbi koja je prošli mjesec predvodila UFC Fight Night 154 u Greenvilleu. "The Korean Zombie" je za pobjedu nagrađen financijskim bonusom što je bio slučaj u svim njegovim dosadašnjim UFC borbama.

U Octagonu je na omjeru od pet pobjeda uz dva poraza od čega je jedan doživio u borbi za pojas protiv bivšeg prvaka Josea Alda.

Linker
20. travanj 2024 01:24