UFC

UFC dogovorio veliki revanš: Posljednja šansa za Holly Holm?!

Holly Holm
 Youtube screenshot
UFC je učinio ono što su mnogi i očekivali da će napraviti. Elitna svjetska MMA promocija je treći put zakazala meč između bivše prvakinje Holly Holm i Raquel Pennington. Dvije će se borkinje susresti na UFC-u 246 u T-Mobile Areni 18. siječnja.

Drugi put ovaj je meč dogovoren za UFC 243 prije nekoliko mjeseci, no Holm je bila prisiljena otkazati u posljednji trenutak radi ozljede, a UFC nije uspio pronaći adekvatnu zamjenu. Posljedica svega toga su bile propale pripreme za Pennington. No, prema portalu MMAJunkie, UFC je nakon oporavka Holm odlučio ponovno zakazati isti dvoboj što je i bilo očekivano.

Inicijalno dvije su se borkinje bantam kategorije susrele u debiju Holm za elitnu promociju. 2015. godine na UFC-u 184 "Preacher's daughter" je slavila vrlo gustom podijeljenom odlukom sudaca. To je i razlog tako velikog interesa za ovaj zanimljiv "matchup".

Za Holm je ovo izuzetno bitan dvoboj nakon 2-5 u posljednjih sedam nastupa (meča kada je pobijedila Rondu Rousey). U posljednjem meču je izgubila od Amande Nunes brutalnim nokautom. Bio je to još jedan njezin pokušaj da se domogne trona i oživi svoju posljednjih godina prilično neuspješnu karijeru. S obzirom na pozne borilačke godine i lošije rezultate u posljenje vrijeme, nije pogrešno reći da je ovo posljednja prilika za popularnu Amerikanku da krene prema vrhu. U slučaju novog posrtaja ne bi bilo čudno da i konačno objesi rukavice o klin.

Pennington, s druge strane, je u zadnjem nastupu svladala Irena Aldanu. Ukupno u karijeri ima 10-7 i nada se da bi se u skorijoj budućnosti mogla domoći izazivačke pozicije u bantam kategoriji. Pobjeda protiv Holm bi je definitivno etablirala kao legetimnu izazivačicu.

UFC 246 u Las Vegasu predvode Conor McGregor i Donald Cerrone.

Linker
19. travanj 2024 00:16