UFC

UFC doveo najveću zvijezdu KSW-a, prvi nastup upisuje već idućeg mjeseca

Mateusz Gamrot
 screenshot/YouTube
Mateusz Gamrot, dosadašnji dvostruki KSW prvak, novi je član UFC-a i debitirat će već za mjesec dana

Nakon što je Renato Moicano morao otkazati borbu zakazanu za 17. listopada na Fight Islandu, gdje je trebao odmjeriti snage s Magomedom Mustafaevim, UFC nije dugo tražio zamjenskog protivnika ruskom borcu. Kao što se već mjesecima očekivalo, potpis na ugovor s najvećom svjetskom promocijom stavio je Mateusz Gamrot, a debi će upisati upravo u spomenutoj borbi.

29-godišnji Gamrot (17-0) do sada je bio najveća zvijezda KSW-a, no posljednjih godina nisu bili u dobrim odnosima. Naime, Gamrot je sredinom 2019. godine tražio od poljske promocije da ga pusti u UFC, što oni nisu htjeli napraviti. On se nakon toga čak umirovio, no niti to nije dalo rezultata, nego se morao vratiti i odraditi još dvije borbe, koliko je imao na ugovoru, da bi postao slobodan borac. Tako je već nakon njegovih ovoljetnih pobjeda nad Normanom Parkeom, s kojim se sastajao tri puta te Marianom Ziolkowskim, bilo jasno te ujedno i najavljeno da odlazi.

Niti on nije skrivao svoje namjere da je UFC ono gdje se vidi i na što računa pa nije bilo niti problema u dogovaranju posla, a "Gamer" će tako nastupiti još i ranije nego je itko očekivao. Bit će mu to treća borba od srpnja do danas, a tijekom tog razdoblja odradio je čak sedam i pol rundi. Ipak, kako je riječ o izuzetno spremnom borcu, ne bi trebalo to stvarati probleme. Tijekom vremena provedenog u KSW-u, držao je titule prvaka perolake i lake kategorije, a UFC karijeru startat će u svojoj primarnoj kategoriji, onoj do 70 kilograma.

Od Gamrota se tako očekuje da u startu postane jedan od najboljih boraca lake kategorije, a priliku dokazati kako za to posjeduje kvalitetu imat će vrlo brzo i to protiv dokazanog kvalitetnog borca. Mustafaev je do sada u karijeri upisao 14 pobjeda i tri poraza, dok je kao UFC borac na omjeru 3:2. Tek jednom do sada je došao do sudačke odluke, i to u posljednjoj borbi, kad je podijeljenom odlukom poražen od Brada Riddella. Ta borba mogla je vrlo lako otići i na njegovu stranu. Gamrot je borac kojem odlazak do sudačkih odluka nije stran, zapravo to mu se dogodilo u osam od 17 do sada odrađenih borbi.

Linker
22. travanj 2024 04:49