UFC

UFC ima 'backup' borca koji će uskočiti u slučaju otkaza Adesanye ili Romera

Adesanya vs. Romero
 screenshot/Youtube
UFC je očito naučio svoju lekciju, pa u zadnje vrijeme ništa više ne želi prepustiti slučaju. Uskoro nas očekuje UFC 248, kojeg predvode Israel Adesanya i Yoel Romero, a elitna svjetska promocija ima i "backup" ukoliko nešto pođe po zlu s glavnim akterima.

UFC 248 će se održati 7. ožujka u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Istog dana se trebao natjecati i "top contender" Jared Cannonier. I to protiv bivšeg prvaka Roberta Whittakera, no ovaj se morao povući iz dvoboja radi privatnih razloga. UFC je odlučio iskoristiti situaciju pa su Cannonieru dali fuknciju zamjene za "main event". Ukoliko se netko od glavnih aktera ozlijedi, padne vagu ili mora odustati radi nekog trećeg razloga, "The Killa Gorilla" će biti spreman. Informaciju je javnosti otkrio predsjednik UFC-a Dana White.

"Da", kratko je samo odgovorio na novinarsko pitanje je li Cannonier sada zamjena za nekoga od sudionika šampionskog meča za titulu u srednjoj kategoriji.

"The Killa Gorilla" ima tri pobjede zaredom. Sve tri je ostvario tehničkim nokautom. U posljednjem meču je slavio protiv Jacka Hermanssona pa su mu to sve sasvim dovoljni argumenti da se nađe u ovoj poziciji. U jednom trenutku se govorilo da bi se u T-Mobile Areni mogao sučeliti s Englezom Darrenom Tillom, no dojam je da od toga neće biti ništa. White je na takvo pitanje samo kratko odgovorio: "Nemam pojma što se s tim događa.".

Cannonier će se pripremati za rat od pet rundi, izaći će na službenu vagu, a za sve biti prilično dobro plaćen. Čak i ako ne nastupi u Las Vegasu 7. ožujka.

Linker
18. travanj 2024 23:35