UFC

UFC Mexico City: Borba Rodrigueza i Stephensa poništena nakon uboda u oko

Jeremy Stephens
 screenshot
Uistinu fantastičnu priredbu priuštili su fanovima borci i borkinje UFC Fight Night 158 priredbe održane u Mexico Cityju. Fantastične borbe nizale su se jedna za drugom, no u onoj najiščekivanijoj, glavnoj između Yaira Rodrigueza i Jeremyja Stephensa, došlo je do prekida nakon samo 15 sekundi. Rodriguez je ubodom u oko onesposobio svog protivnika za nastavak i na sucu nije bilo izbora nego prekinuti.

Puno se očekivalo od glavne borbe Fight Nighta u Mexico Cityju, no na kraju se dobilo ono najgore. Nije se dobilo akcije, nije se dobilo borbe i nije se dobilo pobjednika. Nakon samo 15 sekundi borbe došlo je uboda u oko Jeremyja Stephensa od strane Yaira Rodrigueza. Borba je istog trenutka prekinuta, a oko Stephensa su se skupili liječnici. Sudac Herb Dean pružio je sve što je mogao da bi se borba održala, no to nije bilo moguće. Stephens nije mogao otvoriti oko pa je borba završena prije nego je zapravo i započela. Fanovi se samo mogu nadati da će biti ponovno ugovorena jer je riječ o okršaju koji uistinu vrijedi vidjeti.

Sunaslovna borba donijela je pobjedu bivše prvakinje Carle Esparze nad ljubimicom tribina, Alexom Grasso. Od samog početka vidjelo se kako Grasso ima više toga za ponuditi i da bi mogla biti opasna na više različitih načina. Esparza se odlučila u potpunosti pouzdati u svoje hrvanje i to joj je donosilo rezultata. Dolazile je do rušenja i kontrole bez nanošenje značajnije štete, ali dovoljno za ostaviti dojam na sucima. Grasso je bila svjesna da u treću rundu vjerojatno ulazi s deficitom pa je od samog početka napala. Ponovno su završile na podu, a tamo Grasso izvodi sjajnu tranziciju i radi polugu na ruku svoje protivnice. Činilo se kako će Esparza tapkati ili se suočiti s lomom ruke, no izvela je nevjerojatno. Izdržala je, izvukla se i privela borbu kraja. Grasso se mogla nadati da će posljednju rundu uzeti rezultatom 10-8, no tako je bodovao samo jedan sudac i pobjeda je većinskom odlukom otišla Esparzi.

Sunaslovna borba nije završila neodlučeno, ali zato ona prije nje je. Brandon Moreno i Askar Askarov odradili su borbu s puno preokreta, borbu s kojom je publika mogla biti zadovoljna, ali vjerojatno ne i krajnjim ishodom. Nakon 15 minuta uistinu bespoštedne borbe, Po jedan sudac dao je prednost svakom borbu, dok je treći bodovao vrlo zanimljivo. Po njemu je prve dvije runde uzeo Askarov, ali je isto tako Moreno napravio dovoljno za 10-8 u trećoj. Na kraju je vjerojatno tako bilo i najpoštenije jer oba borca dali su sve od sebe u ovoj sjajnoj borbi. Sjajna je bila i borba u kojoj je Irene Aldana konstantnim pritiskom podigla publiku na noge i uzela pobjedu jednoglasnom odlukom protiv Vanesse Melo, dok je program otvoren jednim od najboljih nokauta godine. Steven Peterson i Martin Bravo svojim su pristupom dali naslutiti kako njihova borba neće dočekati odluku sudaca, no rijetko tko je očekivao fantastični "spinning backfist", odnosno udarac šakom iz okreta, kojim je Peterson došao do pobjeda početkom druge runde. Dugo će se ovaj potez vrtjeti u highlight uradcima UFC-a.

Jose Alberto Quinonez slavio je u glavnoj borbi uvodnog programa protiv Carlosa Huachina, dok je Kyle Nelson nokautom nakon samo sto sekundi savladao Pola Reyesa. Angela Hill prekidom je savladala Ariane Carnelossi, Sergio Pettis jednoglasnom je odlukom bio bolji od Tysona Nama, dok je Paul Craig došao do još jedne pobjede gušenjem, ovog puta protiv Viniciusa Moreire. Bethe Correia jednoglasnom je odlukom savladala Sijaru Eubanks, kao i Claudio Puelles Marcosa Mariana.

UFC Fight Night 159

Yair Rodríguezvs.Jeremy StephensPoništena borba (No Contest)R10:15
Carla Esparzadef.Alexa GrassoVećinska sudačka odluka
Brandon Morenovs.Askar AskarovNeodlučena borba
Irene Aldanadef.Vanessa MeloJednoglasna sudačka odluka
Steven Petersondef.Martín BravoKO R21:31
José Alberto Quiñónezdef.Carlos HuachinJednoglasna sudačka odluka
Kyle Nelsondef.Polo ReyesTKO R11:36
Angela Hilldef.Ariane CarnelossiTKO R31:56
Sergio Pettisdef.Tyson NamJednoglasna sudačka odluka
Paul Craigdef.Vinicius MoreiraPrisiljavanje na predaju (RNC)R13:19
Bethe Correiadef.Sijara EubanksJednoglasna sudačka odluka
Claudio Puellesdef.Marcos Rosa MarianoJednoglasna sudačka odluka
Linker
25. travanj 2024 19:03