UFC

UFC nakon šest godina u roster vratio veterana kojem su poništene posljednje dvije pobjede!

Leonard Garcia i Daniel Pineda
 Screenshot (YouTube)
Zanimljiv potez povukao je UFC koji je u svoje redove odlučio vratiti Daniela Pinedu

34-godišnji borac iz Teksasa između 2012. i 2014. godine nastupio je u sedam mečeva pod okriljem UFC-a, pritom upisavši tri pobjede i četiri poraza. Nastup u kojem ga je svladao Robert Whiteford bio je presudan za njegov nastavak karijere u slavnom Octagonu te je ubrzo nakon istog UFC odlučio s njim raskinuti suradnju.

Pineda (26-13-0-2 nc) je potom sreću potražio u Legacy FC, Bellator, LFA, Fury FC i PFL promocijama. U tom je razdoblju upisao 10 pobjeda i dva poraza, no one posljednje dvije pobjede naknadno su mu poništene pa je zapravo na 8-2 od UFC-a 171 i borbe sa spomenutim Whitefordom.

Posljednja dva nastupa Pineda je odradio u PFL-u u kojem je stigao do same završnice turnira u perolakoj, ali onda je Sportska komisija države Nevade otkrila da ima povišeni omjer testosterona prema epitestosteronu te je poništila njegove pobjede nad Movlidom Khaybulaevom i Jeremyjem Kennedyjem.

Pineda je zbog spomenutog prekršaja odslužio šest mjeseci suspenzije, a vijest o njegovom povratku u UFC potvrdili su ugledni borilački portali MMA Junkie i MMA Fighting. Više informacija o Danielovom idućem meču u ovome trenutku nema.

Linker
24. travanj 2024 21:07