UFC

UFC navodno dogovara revanš McGregora i Alda u MSG-u

Jose Aldo i Conor McGregor
 Ilustracija (službeni plakat)
Jednu od svojih najimpresivnijih pobjeda u UFC karijeri Conor McGregor je ostvario nokautiravši tada prvaka u perolakoj kategoriji Josea Alda. Bilo je to već davne 2015. godine na UFC-u 194 . Nekoliko izvora tvrdi da sada UFC radi na revanšu i da bi brazilski velikan trebao biti idući Irčev protivnik.

Za sada nema povrde da su ove glasine istinite, no neki elementi priče koji se čuju imaju itekako smisla. Naime, Aldo je nedavno potpisao novi ugovor s elitnom promocijom, iako je dugo vremena tvrdio da se želi preseliti u profesionalni boks i da ne želi više biti dio UFC-a. Navodno ga je Dana White privolio da se predomisli upravo tako što mu je obećao priliku za revanš protiv velikog rivala McGregora. Neovisno o tome je li ovo istina ili ne, radi se o realnom scenariju.

Za Irca ovaj meč također ima itekako mnogo smisla. "Notorious" za pobjedu ne zna još od 12. studenog 2016. godine, kada je svladao Eddieja Alvareza na UFC-u 205. U međuvremenu je poražen u boksačkom meču s Mayweatherom i u dvoboju protiv Numargomedova u listopadu prošle godine. U slučaju novog poraza njegove bi dionice još malo pale što najveća UFC zvijezda nikako ne želi. A Aldo bi svakako bio poznato mu lice i meč u kojem bi bio puno opušteniji nego recimo s Jorgeom Masvidalom gdje ga fanovi posljednjih dana guraju.

Meč bi se prema nekim izvorima trebao održati u lakoj kategoriji do 70 kilograma. McGregor već neko vrijeme ne nastupa u perolakoj, a Aldo godinama muku muči sa skidanjem kila pa bi mu nastup u višoj diviziji svakako bio ugodnije iskustvo. Stoga i ta glasina ima smisla.

I posljednje, ukoliko dođe do realizacije, dvoboj McGregor vs. Aldo II bi se održao na UFC-u 244 u legendarnoj dvorani Madison Square Garden. Irac je tamo svladao Eddieja Alvareza ujedinivši tada pojaseve UFC prvaka. Pobijedio ga je jednom od najimpresivnijih predstava do sada i sigurno bi htio ponoviti nastup od 5. studenog 2016. godine na UFC-u 205. Povratak u MSG bi za njega bilo lijepo iskustvo. No, prije toga mora do kraja zaliječiti ozljedu slomljene šake. Do studenog, kada se održava UFC 244, je bez sumnje ostalo dovoljno vremena. Prema glasinama koje se mogu čuti iz njegovog tima, već je krenuo trenirati i polako ulazi u formu.

Linker
20. travanj 2024 04:14