UFC

UFC neočekivano otpustio bivšeg dvostrukog izazivača

John Dodson
 screenshot/YouTube
Nakon 17 borbi u promociji i dva napada na titulu prvaka, John Dodson više nije član UFC-a

Čak niti činjenica da je zbog karaktera bio omiljen među fanovima te da je većinom sudjelovao u uzbudljivim borbama, nije pomogla Johnu Dodsonu da i dalje ostane član UFC-a. Naime, otkriveno je kako će on nakon 17 borbi u Octagonu, tijekom kojih je ostvario deset pobjeda i sedam poraza, morati potražiti novog poslodavca.

To je podosta neočekivano budući da je Dodson, nakon prošlomjesečnog poraza od Meraba Dvalishvilija, najavio kako će se spustiti nazad u muha kategoriju i pokušati osvojiti titulu. Do prilike uzeti ju dolazio je dva puta, no Demetrious Johnson bio je tim putem nepremostiva prepreka, što je na kraju rezultiralo odlaskom u bantam, gdje nije uspio ponoviti jednako dobre rezultate.

Član UFC-a bio je od 2011. godine, kad je pobjedom protiv TJ-a Dillashawa osvojio naslov pobjednika 14. sezone Ultimate Fightera. Osim bivšeg prvaka Dillashawa, pobijedio je nekoliko izazivača, poput Johna Morage, Tima Elliotta i Eddieja Winelanda. U posljednjih pet borbi upisao je tri poraza, ali i pobjede nad Pedrom Munhozom te Nathanielom Woodom, tako da se vjerovalo da njegov status u promociji nije upitan. Ipak, UFC je imao drugačije planove.

33-godišnji Dodson je najavio kako će karijeru nastaviti u promociji koja mu najviše toga bude mogla ponuditi.

Linker
25. travanj 2024 08:15