UFC

UFC odlučio upariti Edsona Barbozu i Jeremyja Stephensa

Edson Barboza i Jeremy Stephens
 screenshot/YouTube
Druga borba Edsona Barboze u perolakoj kategoriji trebala bi biti protiv Jeremyja Stephensa

Nakon što je u vrlo kontroverznoj maniri poražen podijeljenom sudačkom odlukom od Dana Igea, Edson Barboza pokušat će u drugoj borbi unutar perolake kategorije doći do povoljnijeg rezultata. Sudeći po izboru protivnika, dobija se dojam da mu UFC na spomenutu borbu niti ne gleda kao na poraz, budući da su mu dali šansu iskazati se protiv jednog od najiskusnijih boraca kategorije i prave ikone promocije, Jeremyja Stephensa.

34-godišnji Barboza (20-9, 14-9 UFC) trenutno se nalazi u nizu od tri poraza, no onaj koji je doživio u rujnu prošle godine protiv Paula Feldera je lako mogao biti i njegova pobjeda. Presudile su nijanse. Zapravo, Edson u posljednja dva nastupa nije odradio niti približno loš nastup i pokazao je kako još uvijek može nastupati na visokoj razini. Ovom borbom imat će priliku napasti ulazak na službenu ljestvicu perolake kategorije, možda čak i njen Top 10.

Njegov vršnjak Stephens (28-18, 15-17 UFC) nalazi se u puno lošijoj situaciji, s čak četiri poraza u nizu. Unatoč tome, još uvijek drži deveto mjesto ljestvice izazivača, koje će ovim putem pokušati braniti. Jeremy je u promociji već 13 godina, ali još uvijek nije ušao u one klasične veteranske godine, pa je za vjerovati kako je i u njemu još uvijek ostalo kvalitete za dobre i prije svega zabavne borbe, preko kojih je zapravo došao do svoje dobre reputacije među fanovima.

Borba će se održati 3. listopada na UFC Fight Nightu 180. Pretpostavlja se kako će isti predvoditi borba između Holly Holm i Irene Aldane, koja se trebala održati upravo ovog vikenda, no Meksikanka je uklonjena iz borbe nakon COVID-19 oboljenja

Linker
03. svibanj 2024 23:25