UFC

UFC otkazao četiri planirane priredbe

 UFC
UFC je i službeno otkazao četiri iduće priredbe na njihovom programu, krenuvši s onom prvobitno planiram na 25. travnja. No, isto tako je najavljeno kako će dvije, one planirane za 9. i 16. svibnja dobiti novi datum.

Ovo je zapravo očekivana odluka za koju se samo čekalo da postane službena. Naime, već od ranije je jasno kako se 25. travnja neće održati Fight Night u Lincolnu koji su trebali predvoditi Anthony Smith i Glover Teixeira, kao da će istu sudbinu doživjeti i onaj planiran za tjedan kasnije u Oklahoma Cityju. Njegova glavna borba trebali su biti Chris Weidman i Jack Hermansson. UFC će pokušati većinu ugovorenih borbi organizirati na nekom od programa u bližoj budućnosti.

Dvije priredbe će, uz izmijenjen program, dobiti novi datum. Riječ je o UFC 250, koji se 9. svibnja trebao održati u Rio de Janeiru, ali i o Fight Nightu planiranom za 16. svibnja u San Diegu. Prvu priredbu trebala je predvoditi borba Henryja Cejuda protiv Josea Alda, no poznato je da Aldo neće biti u stanju nastupiti te da bi ga trebao zamijeniti Dominick Cruz. Trenutno se čekaju informacije o lokaciji na kojoj UFC to namjerava održati. Osim toga, glavna borba istog se promijenila te se očekuje da tu ulogu odrade Tony Ferguson i Justin Gaethje. I ostatak programa, prema trenutnim planovima, izgleda sjajno, no zbog otkazivanja Amande Nunes ipak neće sadržavati tri borbe za titulu kako je prvobitno najavljeno.

Priredba planirana za tjedan kasnije nije imala potvrđenu glavnu borbu. Očekivalo se da to budu Dustin Poirier i Dan Hooker, da bi se kasnije krenulo govoriti o Waltu Harrisu i Alistairu Overeemu, koji su prema prvim planovima svoju borbu trebali odraditi 11. travnja. Njih dvojica i dalje najbolje kotiraju kao glavna borba ove priredbe, ako ju UFC održi kao što su najavili.

Kao lokacija za UFC-ove nadolazeće priredbe najbolje kotira njihov APEX u Las Vegasu, no tu još uvijek postoje problemi s dozvolama komisije Nevade. Kao rezervna opcija nameće se savezna država Florida, čija vlast namjerava što prije omogućiti održavanje sportskih priredbi.

Linker
26. travanj 2024 19:01