UFC

UFC otpustio borca nakon debija u kojem je uputio tri ilegalna udarca

Santos vs. Bogatov
 screenshot
Bivši prvak M-1 promocije, Roman Bogatov, bio je član UFC-a tek jednu borbu

29-godišnji Bogatov došao je u UFC kao veliko pojačanje. Neporaženi borac omjera 10-0 i bivši prvak M-1 promocije trebao je biti zanimljiv potencijal. No, čini se kako će na kraju ostati prije svega primjer toga kako se ne ponašati ako želite biti UFC-ov borac. Naime, Bogatov je već nakon prve borbe otpušten.

Dogodilo se to 11. srpnja na UFC 251 priredbi, gdje se borio protiv Leonarda Santosa. Bogatov je tim putem ostao upamćen po tri prekršaja koja je napravio i jednom kojeg sudac Marc Goddard nije niti vidio. Naime, dva puta tijekom posljednje runde je Bogatov upozoren zbog udaraca koljenom u međunožje, što je dovelo do dugih pauze u borbi i velikog nedostatka atraktivnosti. lIpak, prošao je ruski borac bez kazne sve do otprilike minutu prije kraja borbe, kad je Santosa pogodio koljenom u glavu. Bilo je to u situaciji gdje je Brazilac bio koljenom na podu i udarac je time bio ilegalan. Sve je rezultiralo s dva negativna boda za Bogatova, no ona na kraju nisu utjecali na konačni rezultat. Santos je i bez njih zasluženo uzeo dvije runde.

Ipak, neugodno iznenađenje za Bogatova došlo je mjesec dana kasnije kad je saznao da više nije član UFC-a. To je potvrdio ruskim medijima, otkrivši kako ga je UFC obavijestio da je njihov ugovor raskinut.

Tako će Bogatov nakon samo jedne borbe u UFC-u morati potražiti novi dom. Mnogi će smatrati kako je kazna prestroga, no čini se da UFC ovime želi poručiti svim novim borcima da paze što rade i da prljave poteze, pa čak i kad se ne može zaključiti jesu li bili namjerni, ne namjeravaju tolerirati.

Linker
19. travanj 2024 20:38