UFC

UFC otpustio Cat Zingano, jednu od najpopularnijih borkinja

Cat Zingano
 Instagram
Cat Zingano više nije članica UFC-ovog rostera boraca. Jedna od najpopularnijih borkinja svijeta i bivša izazivačica za titulu bantam kategorije dobila je otkaz te može potražiti novog poslodavca.

Vijest o otkazu za jednu od najpopularnijih borkinja svijeta sve je iznenadila. Posebno jer je ne tako davno Cat govorila o svojim planovima za iduću borbu te se nadala kako će ona doći sredinom jeseni. Inače, posljednji put smo je u Octagonu gledali krajem prosinca prošle godine, kad je poražena od Megan Anderson. Do prekida je zapravo došlo nakon što je Anderson tijekom udarca nogom zasjekla njen očni kapak. Borba je presuđena kao tehnički nokaut, a žalba Zingano nije uvažena.

37-godišnja borkinja dala je izjavu o tome što se dogodilo, iz koje se lako može zaključiti kako je u pregovorima došlo do razilaženja mišljenja i zahtjeva te da je rastanak zapravo bio jedino rješenje.

"Recimo da je bilo sporazumno. Ovog puta nisam bila spremna na ultimatume. Moram zaštititi ono što mi je jako važno, ne samo meni nego MMA zajednici i fanovima. Isto tako, trebam sebe, svog sina i svoj trening staviti na prvo mjesto, prije nego što išta prije toga dam UFC-u. Ovakve stvari se događaju, a ja sam i dalje borac, spremna sam na akciju", glasila je službena izjava koju je dala ESPN-u.

Zingano je u profesionalnoj karijeri ostvarila deset pobjeda i četiri poraza, usput se boreći s privatnim problemima i životnim tragedijama. 2015. godine napala je titulu prvakinje bantam kategorije, no napravila je veliki kiks u borbi protiv Ronde Rousey. To joj je bio prvi poraz u karijeri, a nakon toga je u iduće četiri borbe upisala još tri. Nadala se kako bi prelaskom u perolaku kategoriju mogla dobiti novu priliku za napad na titulu, no dogodila se spomenuta situacija u borbi protiv Anderson.

Inače, Cat je posljednja borkinja koja je uspjela savladati Amandu Nunes. Bilo je to u rujnu 2014. godine, nakon čega je krenula velika serija Brazilke, koja ju je dovela do statusa dvostruke UFC prvakinje.

Linker
20. travanj 2024 07:04