UFC

UFC-ov ponajbolji teškaš borkinje usporedio sa striptizetama: 'Skidanjem nećete zaraditi poštovanje'

Paige VanZant, Pearl Gonzales i Rachael Ostovich
 Instagram
Neočekivane i podosta neugodne izjave na račun MMA borkinja došle su od strane jednog od najboljih UFC-ovih teškaša, Curtisa Blaydesa. Većinom medijski povućeni Blaydes, ovog je puta odlučio kritizirati način na koji neke borkinje dolaze do publiciteta i visokih mjesta na UFC-ovim programa, a neke od njih odlučio je i navesti te osobno uputiti kritike.

Blaydes je priču pokrenuo na svom Facebook profilu, ali je sve krenulo već ranije. Kao da mu se svidjela rasprava koju je potaknuo, isto je odlučio preseliti na svoje kanale.

"Ja sam otac djevojčice i nemam ništa protiv publiciteta koji ženske sportašice dobivaju niti protiv guranja od strane medija, kao niti protiv pažnje koju dobivaju od fanova. Sve dok je to zasluženo i dok su to stekle legitimnim teškim radom. Ja problem vidim u tome što borkinje često prigovaraju kako su seksualizirane, ali s druge strane od toga profitiraju putem medija, visokih pozicija na programima evenata te im to utječe na popularnost u cjelini. Sve to donosi financijske prilike", napisao je Blaydes na Facebooku, nastavivši:

"Nemam namjeru miješati se u to kako one plaćaju svoje račune, nije mi važno ako to namjeravaju raditi putem svog tijela. Striptizete to isto rade i ne vidim problem u tome. Ali, moraju biti svjesne da tako nikad neće zaraditi poštovanje poput pravih radnika i pravih boraca. Ne možeš imati i sladoled i tortu, odaberi jedno. Ili ćeš se posvetiti radu i zaraditi novac na račun svojih sposobnosti i rezultata, ili ćeš prodavati fotografije u kupaćim kostimima, ali time ne možeš dobiti respekt koji dolazi sa znojem."

Blaydes je ispod toga podijelio fotografije jedne rasprave s Instagrama, gdje je zapravo pokrenuo ovu raspravu. Tamo je naišao na osude fanove, ali i na puno onih koji su se s njim složili. Jedna izjava ipak je posebno zanimljiva.

"Dakle, vi meni govorite da Paige VanZant i Rachel Osto-kako god zaslužuju mjesto na UFC-ovom rosteru na račun svojim sportskih postignuća te da nisu tu samo zbog svog seksepila? Ako sam ovdje u krivu, onda pretpostavljam da cijela poanta moje originalne objave je kriva i tim putem se ispričavam. No, ako ste MMA fan, ne možete vjerovati u ništa drugo nego da su te dvije žene na UFC-ovom rosteru zbog ičega drugog nego zbog toga kako dobro izgledaju u bikiniju", objasnio je svoje mišljenje, da bi onda bio upitan i za Pearl Gonzales, koja se trenutno bori u Invicta promociji, čija je jedna od najvećih zvijezda:

"Znam tko je Pearl i ona je samo još jedna od onih koja nije baš dobra borkinja, ali ostaje relevantna jer trenira u kupaćem kostimu i to objavljuje na društvenim mrežama. Njena vještine iste su kakve su bile prije pet godine. Brawlerica s užasnim radom nogu i pristojnim parterom. Previše žena u sportu uspijeva zahvaljujući seksepilu, a ne vještinama."

Kad je već spomenuo rezultate, Paige VanZant je u UFC-u na pristojnom omjeru od pet pobjeda i tri poraza. Ostovich je jednom slavila, a tri puta doživjela poraz, dok je Gonzalez nakon dva UFC poraza završila u Invicti, gdje je na omjeru od četiri pobjeda i dva poraza, a upisala je i nastup u borbi za titulu, koju je izgubila. To što je najveća zvijezda promocije duguje svojoj popularnosti. Kako je došla do nje ne bi nikome trebalo stvarati probleme. Netko će koristiti sposobnost trash talka, netko atraktivnost u borbi, netko dobre šale na društvenim mrežama, a netko svoj izgled. Svatko ima pravo koristiti ono što posjeduje, bilo da mu je to dala priroda, rad, karakter ili nasljedstvo. Uostalom, nije li i Blaydes ovu priču pokrenuo upravo zbog publiciteta, odnosno da dođe do aktivne rasprave na njegovom Facebook "zidu"?

Linker
23. travanj 2024 09:08