UFC

UFC-ov teškaš pao na doping testu, može se vratiti iduće godine

Chase Sherman vs. Ike Villanueva
 screenshot
Devet mjeseci suspenzije odredila je antidopinška agencija USADA UFC-ovom teškašu Chaseu Shermanu

Nedugo nakon što je u svibnju odradio svoju povratničku borbu u UFC te je tim putem upisao pobjedu nokautom protiv Ikea Villanueve, UFC-ov teškaš Chase Sherman bio je pozitivan na doping testu USADA-e. Njemu je nalaz pokazao korištenje zabranjene supstance Anastrozolea. U pitanju je hormonski i metabolički modulator.

Iako je uspio USADA-i dokazati kako je supstancu koristio prije dolaska u UFC, proglašen je krivim za to što to prije borbe nije naglasio. No, olakotna okolnost mu je i to što je od početka surađivao s USADA-om te mu je određena suspenzija od devet mjeseci bez nastupa. Ova je retroaktivna na 13. svibnja, što je bio datum spomenute borbe, tako da će se u Octagon moći vratiti 13. veljaće iduće godine.

Sherman je u UFC došao 2016. godine, kao vrlo talentiran teškaš, no slavio je samo dva puta u sedam nastupa te je 2018. godine dobio otkaz. Ipak, s tri impresivna nastupa izvan promocije je izborio povratak te je upisao spomenutu pobjedu. Koliko je trenutno poznata, ona mu neće biti oduzeta, iako je moguće da komisija savezne države Floride, gdje se borba održala, ipak donese takvu odluku.

Linker
19. travanj 2024 12:16