UFC

UFC-ov ubojiti rekorder objasnio zašto je on najveća prijetnja Khabibu

Charles Oliveira
 screenshot
Ispred Charlesa Oliveire je borba kojom će pokušati doći do šeste pobjede u nizu, a vjeruje da bi nakon toga mogao doći do protivnika preko kojih bi se iskazao kao potencijalni izazivač. Osim toga je objasnio gdje vidi svoju priliku protiv Khabiba Nurmagomedova i zašto smatra da je on taj koji ga može detronizirati.

Charles Oliveira (27-8, 15-8 UFC) ovog će vikenda tražiti svoju šestu pobjedu u nizu. Tijekom trenutne forme, za koju svakako možemo reći kako je forma karijere, 30-godišnji Brazilac postao je UFC-ov rekorder po broju pobjeda prisiljavanjem na predaju. To je uspio do sada napraviti 13 puta, što je recimo dva puta više nego što je to napravio Demian Maia, a u samom vrhu je i po broju osvojenih bonusa (14, četiri ispod Cerronea). No, onaj prvi podatak posebno je zanimljiv, jer nam govori koliko je opasan s leđa.

Upravo kad su mu protivnici na leđima najopasniji je Khabib Nurmagomedov, a trenutni UFC-ov prvak lake kategorije ih tamo vrlo lako i dovodi. No, rijetko koji njegov protivnik zapravo kao svoju najjaču karakteristiku ima borbu s leđa i to je nešto gdje bi se Oliveira volio naći u borbi protiv prvaka. Zapravo, smatra da je upravo on stilski savršen protivnik za nanijeti mu prvi poraz.

"Ne mogu reći ništa protiv Khabiba, on je borac koji pobjeđuje sve redom, savladao je sve najbolje borce iz vrha. No, oni su svi bili udarači, nitko od njih nije jiu-jitsu borac koji nema nikakav strah od toga da bude srušen. Ja sam odgovor na njegov način borbe, prema tome sam i pravi borac za njegovog protivnika", rekao je Oliveira u razgovoru za AG Fight.

Zna da je trenutno u situaciji gdje ne može tražiti Khabiba, a niti UFC mu nije dodijelio protivnike više reputacije, preko kojih bi to vrha brže mogao doći. No, s ovakvim nizom te atraktivnim nastupima kakve pruža, sve se u kratkom vremenu može promijeniti.

"Ako pobijedim u iduće dvije borbe, tko zna, možda dobijem priliku boriti se protiv njega. Bilo bi to sjajno. Ponavljam, imam svoj jiu-jitsu i veliko povjerenje u njega, nije me strah završiti na podu", dodao je.

Oliveira je inače već punih deset godina u UFC-u, došavši kao jedan od najmlađih boraca u povijesti promocije. Zadržao se ovo cijelo vrijeme uz vrlo atraktivne nastupe, no često je "padao vagu" dok se pokušavao boriti u perolakoj kategoriji. Nakon što ga je UFC napokon "potjerao" u kategoriju do 70 kilograma, tamo se preporodio i napokon krenuo iskorištavati svoj potencijal. A on je uistinu ogroman.

Linker
25. travanj 2024 14:27