UFC

UFC-ovoj prvakinji odbijena američka viza

Weili Zhang
 Instagram
Iako je ranije već odradile dvije borbe na području Sjedinjenih Američkih država, američka imigracijska služba odbila je zahtjev za novom vizom UFC-ovoj prvakinji slamka kategorije, Weili Zhang.

Weili Zhang trebala bi idućeg tjedna otputovati u SAD po prvi put otkako je postala UFC-ova prvakinja slamka kategorije. No, tjedan dana prije leta nalazi se u velikim problema. Naime, odbijena joj je američka viza.

"Moja američka viza ponovno je odbijena. Ne znam zašto, možda apliciram za krivu vrstu vize? Ili zbog toga što sam neudana žena? Je li možda službenik danas bio lošeg raspoloženja na poslu? Nadam se da će se to što prije riješiti, tako da mogu otputovati te družiti se s mojim novim prijateljima i fanovima u Americi. I dalje radimo na tome i nadam se dobrim vijestima nakon kojih ću moći otputovati 15. listopada kao što je planirano", napisala je Weili na Instagramu.

Malo kasnije dobila je vijest kako se njenim slučajem odlučila pozabaviti američka predsjednička kandidatkinja, Tulsi Gabbard. Nešto više o tome je za MMA Junkie portal rekao Weilin menadžer, Brian Butler.

"Ovim putem odbijena nam je viza koja nam je trebala za Weilin dolazak u SAD i medijsku odrađivanje medijske turneje planirane za idući tjedan. Vjerujemo da je došlo do nekih problema u međusobnoj komunikaciji i da je to zapravo uzrokovalo probleme koji su doveli do odbijanja vize. Ne znamo što je točno problem, ali radimo na njegovom rješavanju. UFC-ova pravna služba radi na tome, a također mi se javila predsjednička kandidatkinja Tulsi Gabbard koja je rekla kako će pomoći na koji god način može", rekao je Butler.

Zhang je UFC prvakinja postala posljednjeg dana kolovoza, kad je nokautirala Jessicu Andrade. Nakon toga je već bila gošća promocije u Abu Dhabiju na UFC 242 priredbi, a sad bi trebala odraditi svoju prvu promotivnu američku turneju. Očekuje se kako će se tijekom nje objaviti lokacija i protivnica za njenu prvu obranu titule.

Linker
19. travanj 2024 16:06