UFC

UFC planira upariti Askrena i Maiu

Ben Askren
Iako je početkom ovog mjeseca brutalno nokautiran od strane Jorgea Masvidala, čini se kako bi se Ben Askren mogao u kavez vratiti već početkom jeseni. UFC namjerava upariti njega i Demiana Maiu u nešto što bi zapravo bilo duel dva fantastična grapplera.

Informaciju o ovom uparivanju prvi je dobio Ariel Helwani te ju je objavio na Twitteru. Prema informacijama do kojih je došao, UFC borbu planira postaviti na neki od programa u rujnu, kad bi trebala završiti Askrenova medicinska suspenzija. On je nakon UFC 239 eventa suspendiran na dva mjeseca što je mnoge iznenadilo, budući da je doživio jedan od najtežih nokauta posljednjih godina. No, samo par dana poslije vodio je treninge mlađih uzrasta u svom klubu, tako da se može pretpostaviti kako udarac nije ostavio posljedice.

Demian Maia (27-9, 21-9 UFC) posljednju je borbu odradio tjedan dana prije Askrenovog poraza od Masvidala i tada je savladao Anthonyja Rocca Martina. Ujedno je to legendarnom Brazilcu bila 30. UFC borba, nakon čega je otkrio kako se namjerava umiroviti tijekom iduće godine, no da će za to vrijeme odraditi još nekoliko borbi. Osim toga je dodao kako nema namjeru dugo odmarati pa prema tome ovo uparivanje itekako ima smisla.

Tako bi se u kavezu našli najbolji jiu-jitsu borac i vjerojatno najbolji hrvač velter kategorije. U startu to dovodi do pretpostavke kako borba ne bi trebala donijeti previše akcije, no uzbuđenja neće nedostajati svima koji vole vidjeti odličan okršaj stilova i nadmudrivanje dva velemajstora borbe u parteru. Ipak, već ranije smo imali slučajeva gdje bi potencijalni grappling meč gotovo cijeli završio na nogama pa u startu ipak ne smijemo otpisati tu opciju. Vrhunski hrvači poput Tyrona Woodleya, Colbyja Covingtona i Kamarua Usmana su izbjegavali opciju odlaska s Maiom na pod i bit će zanimljivo vidjeti kakav će po tom pitanju biti Askren.

Što se tiče priredbi u rujnu, njih će se održati četiri, ali nekako u startu najbolje zvuči ona koju će 14. rujna u Vancouveru predvoditi Donald Cerrone i Justin Gaethje. Među preostale tri spada već gotovo popunjeni UFC 242 u Abu Dhabiju, dok dva posljednja vikenda u rujnu donose priredbe u Mexico Cityju i Kopenhagenu.

Linker
24. travanj 2024 04:57