UFC

UFC potvrdio priredbu u Kazahstanu i službeno najavio prvu borbu

 UFC
Službeno je potvrđeno kako će se UFC Fight Night 176 priredba održati u Nur-Sultanu, glavnom gradu Kazahstana. Program na Astana Arena stadionu koji prima 30 tisuća ljudi dobio je i prvu borbu. U muha kategoriji sastat će se domaća pridošlica Zhalgas Zhumagulov i Jordan Espinosa.

UFC je jučer potvrdio kako je Zhumagulov (13-3) postao novi član promocije, nakon čega je postalo jasno kako dolazak u Kazahstan više ne može svrstavati u glasine, nego da će vijest uskoro postati službena. To se potvrdilo službenom najavom prve UFC borbe za kazahstanskog borca i bivšeg prvaka FNG promocije. Priredba će se održati 13. lipnja.

Zhumagulov će odmah biti testiran protiv borca koji će pokušati izbjeći treći poraz u nizu. Jordan Espinosa produkt je Contender Seriesa u kojem je nastupio u prvoj i drugoj sezoni. Nakon što prvi put nije uvjerio Danu Whitea da je vrijedan ugovora, to je uspio u ljeto 2018. godine. Potom je slavio u UFC debi nastupu, no iduća dva nastupa doživio je poraze prekidom. Njegov profesionalni omjer je 14 pobjeda i sedam poraza.

Očekuje se kako bi uskoro trebala biti najavljena borbe druge pridošlice iz Kazahstana. To je Mariya Agapova dosadašnja članica Invicte. Kazahstan je inače ovime postao sedma azijska država koje će ugostiti UFC priredbu. Do sada su priredbe održane u Japanu, Kini, Južnoj Koreji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Singapuru i Filipinima.

Linker
20. travanj 2024 12:12