UFC

UFC priprema obranu titule za Volkanovskog, poznato i ime izazivača

Alexander Volkanovski
 Jeff BOTTARI / ZUFFA LLC / AFP
UFC borbu za titulu perolake kategorije priprema za PPV priredbu u veljači

Nakon što je u srpnju uspio obraniti titulu UFC prvaka perolake kategorije u revanšu protiv Maxa Hollowaya, u svojoj ujedno jedino borbi u 2020. godini, Alexander Volkanovski trebao bi na idući ispit u veljači. Takvi su barem planovi UFC-a predsjednika promocije, Dane Whitea.

To je White otkrio u razgovoru za BT Sport, dodavši kako je Brian Ortega najvjerojatniji protivnik za trenutno jedinog Australca s UFC pojasom. Zapravo, takav rasplet je očekivan, jedino se još čeka potvrda datuma. White zapravo veljaču ovim putem nije potvrdio, ali je to bilo lako zaključiti iz nekih drugih informacija koje je iznio.

Ortega (15-1, 7-1 UFC) je u listopadu nastupio po prvi put nakon prosinca 2018. godine i poraza od Maxa Hollowaya, a u borbi protiv Chan Sung Junga je odradio svoj uvjerljivo najbolji nastup u karijeri. U borbi gdje se očekivalo da će T-City morati tražiti svoju priliku na parteru, on je dominirao u borbi na nogama te je slavio sudačkom odlukom prema kojoj je jednoglasno osvojio svih pet rundi.

Što se tiče Volkanovskog, veliki broj fanova smatra kako mu je pobjeda u drugoj borbi protiv Hollowaya poklonjena, no pojas je i dalje kod njega, a zadatak će mu biti vjeru fanova vratiti impresivnim nastupom, poput onog u prvoj borbi protiv bivšeg prvaka, kojem je pojas i oduzeo.

Linker
19. travanj 2024 07:32