UFC

UFC pronašao 'hrabrog' za Ryana Halla: Testirat će ga bivši izazivač

Kenny Florian i Ryan Hall
 Instagram
Nakon što je otkrio kako su borbu protiv njega odbili svi UFC-ovi borci perolake kategorije rangirani između šestog i 12. mjesta, Ryan Hall napokon je dobio protivnika, odnosno UFC je pronašao onog 'hrabrog' koji će mu se suprotstaviti. On nije rangiran, ali je zato bivši izazivač. Radi se o Ricardu Lamasu.

"Trenutno imam velikih problema pronaći protivnika. Direktno sam odbijen od svih boraca krenuvši od 12. mjesta službenog poretka pa do šestog. To su Shane Burgos, Jose Aldo, Josh Emmett, Jeremy Stephens, Renato Moicano, Frankie Edgar i Calvin Kattar. Doslovno svi sve do Korean Zombieja i Yaira Rodrigueza", prije samo nekoliko dana izjavio je Ryan Hall tijekom gostovanja kod Ariela Helwanija. Budući da novu borbu čeka od ljeta, već je polako krenuo očajavati. Ipak, UFC mu je našao protivnika i može se krenuti pripremati.

To neće biti neki rangirani borac kakvom se Hall (8-1, 4-0 UFC) kao 13. borac ljestvice nadao. No, bit će veliko ime, budući da će se boriti protiv bivšeg izazivača. Istina, podosta posrnulog borca, no Ricardo Lamas (19-8, 9-6 UFC) i dalje je ime koje izaziva respekt. 37-godišnji "The Bully" poražen je u tri od posljednje četiri borbe i ova će mu uistinu predstavljati "biti ili ne biti". Osim toga, dobio je rangiranog borca za protivnika čime automatski ima šansu još se jednom vratiti među 15 najboljih boraca odakle je nakon posljednjeg poraza ispao.

35-godišnji Hall tražit će pobjedu nakon koje ga neki od bolje rangiranih boraca neće više moći odbijati. Razlog tome vjerojatno se nalazi u njegovom stilu borbe, koji se sastoji od udaraca s distance i pokušaju "povlačenja garda" kad za to vidi priliku. Mnogi protivnici iz Octagona su izlazili frustrirani, ne samo porazom nego činjenicom da je Hall neutralizirao njihov pokušaj otvorenije borbe.

Ovaj okršaj odlazi na UFC Fight Night 174 koji se 2. svibnja održava u Oklahoma Cityju, a predvodi ga borba Jacka Hermanssona i Chrisa Weidmana.

Linker
20. travanj 2024 04:08