UFC

UFC pronašao novi datum za Ortegu i 'Zombija', Shogunu revanš, a vraća se i Sanchez!

Brian Ortega i Chan Sung Jung
 Screenshot (YouTube)
Čini se da je UFC ovih dana uspješno dogovorio nekoliko atraktivnih okršaja

Brian Ortega (14-1-1 nc) i Chan Sung Jung (16-5) konačno su dobili novi datum za međusobni okršaj u kavezu. Prema informacijama kojima raspolaže ESPN, susret fenomenalnih boraca perolake kategorije trebali bismo gledati 17. listopada u glavnoj borbi eventa koji još uvijek nema potvrđenu lokaciju, ali pretpostavlja se da će to biti Otok Yas u Abu Dhabiju.

Podsjetimo kako su se Ortega i 'Korean Zombie' trebali originalno sastati u prosincu prošle godine, ali je Amerikanac morao zbog ozljede koljena otkazati taj nastup. Jung je tada prihvatio meč sa zamjenskim protivnikom te je pred svojim navijačima u Južnoj Koreji nokautirao bivšega prvaka Frankieja Edgara.

Ortega je, s druge strane, posljednji meč imao u prosincu 2018. kada je u Torontu doživio prvi poraz u karijeri (TKO vs. Max Holloway).

Revanš Shoguna i Craiga!

Čini se da je UFC dogovorio i još jedan zanimljivi dvoboj. Naime, Ariel Helwani javlja da će se 21. studenog na UFC 255 priredbi (lokacija nepoznata) ponovno obračunati poluteškaši Mauricio Rua (27-11-1) i Paul Craig (13-4-1).

Borba je to koja se očekivala još otkako su njih dvojica u studenom prošle godine odradili neodlučen meč rijetko viđenom podijeljenom odlukom sudaca.

Od tog su nastupa obojica uspješno odradili jedan meč. Shogun je u svom prošlom nastupu pobijedio sunarodnjaka Antonija Rogerija Nogueiru, dok je škotski borac ugušio Gadzhimurada Antigulova.

Vraća se i Diego Sanchez!

UFC-ov veteran Diego Sanchez (30-12) nastupit će na UFC 253 priredbi. Protivnik jednog od fanovima najdražih boraca 26. rujna bit će australski velteraš Jake Matthews (16-4).

Sanchez se u kavez vraća nakon što je diskvalifikacijom pobijedio Michaela Pereiru, dok će 26-godišnji Matthews ovom prigodom loviti treću uzastopnu pobjedu. On je, podsjetimo, u prethodna dva nastupa pobijedio Rostema Akmana i Emila Meeka.

Linker
19. travanj 2024 20:51