UFC

UFC prvakinja Weili Zhang spremna na borbu protiv Henryja Cejuda, ali samo pod jednim uvjetom

Henry Cejudo i Weili Zhang
Nakon osvajanja titule u slamka kategoriji novopečena UFC prvakinja Weili Zhang nije mogla izbjeći pitanje o potencijalnom meču protiv Henryja Cejuda koji je nedavno izrazio želju da postane prvi međuspolni prvak u UFC-u. Kineska borkinja je spremna na meč, ali kaže kako će se "Triple C" prvo morati prilogoditi njenoj diviziji.

Zhang je jučer u glavnoj borbi UFC-ove priredbe u kineskom Shanzenu detronizirala Jessicu Andrade u spektakularnom nastupu. Brazilsku nokauterku ekspresno je završila brutalnom serijom udaraca za samo 42 sekunde i tako postala prva UFC prvakinja iz Kine.

Na press konferenciji koja je uslijedila nakon eventa Zhnag su pitali je li zaintersirana za borbu protiv Cejuda? Podsjećamo, UFC-ov prvak muha i bantam kategorije te zlatni olimpijac u hrvanju nedavno je na međuspolnu borbu prozvao UFC-ovu prvakinju muha katagorije Valentinu Shevchenko.

"Da, može se boriti protiv mene. Ali prvo mora otići u Tajland na operaciju promjene spola. Onda ću primiti njega, ili nju, u žensku diviziju", izjavila je Zhang.

I dok je Shevchenko na Cejudov bizaran izazov regirala podosta ozbiljno te mu poručila "neka pripazi sa svojim željama", Zhang je na njegov šaljivi ispad uzvratila jednako humorističnim odgovorom.

Kada je pročitao njenu izjavu na internetu Cejudo se oglasio putem Twittera. "King of Cringe" je naravno ostao u svojem fiktivnom karakteru kojeg već neko vrijeme forsira u medijima kako bi stekao popularnost te se Zhang zaprijetio isto kao i svim svojim potencijalnim protivnicima.

"Znači sada si i komičar, Weili? E pa, samo mi reci kada budeš spremna za pravi izazov pa se i ti također možeš pokloniti Triple C-u."

Iako je Cejudova ponuda uistinu zanimljiva (baš kao što je i nemoguća) sa sigurnošću možemo pretpostavitii kako će se Zhang u budućnosti ipak obračunati s borkinjama kao što su Rose Namajunas, Joanna Jedrzejczyk i Teicia Torres. Osim, naravno, ako se Henry ne odluči za tu operaciju.

Linker
22. travanj 2024 04:34