UFC

UFC radi na glavnoj borbi prve priredbe u Kazahstanu: Mogla bi biti spektakularna!

Petr Yan
 Screenshot/Youtube
Službeno je potvrđeno kako će se UFC Fight Night 176 priredba održati 13. lipnja u Nur-Sultanu, glavnom gradu Kazahstana. Program na Astana Arena stadionu, koji prima 30 tisuća ljudi, dobio je i prvu službeno najavljenu borbu.

U muha kategoriji sastat će se domaća pridošlica Zhalgas Zhumagulov i Jordan Espinosa, a već sada se radi na puno atraktivnijem meču koji bi mogao predvoditi čitav event. Radi se o dvoboju prvorangiranog i trećerangiranog borca bantam kategorije. Prema pisanju MMAJunkieja, UFC marljivo radi na dvoboju Marlona Moraesa i Petra Yana.

Moraes (23-6-1) je u zadnjem dvoboju kontroverznom odlukom sudaca svladao bivšeg prvaka perolake kategorije Josea Alda. Bilo je to u prosincu prošle godine na UFC-u 245. Pobjednik bi mogao biti idući izazivač u bantam kategoriji ili Cejudu ili Aldu, koji će uskoro ukrstiti rukavice.


Yan (14-1), s druge strane, i dalje ne zna za poraz unutar Octagona. Od kada je stigao u elitnu promociju ubilježio je šest pobjeda, uključujući i destrukciju Urijaha Fabera, koja se također dogodila na UFC-u 245.

S obzirom da je Yan iz Yekaterinburga, očekuje se da bi mnogo njegovih fanova moglo doći na priredbu u Kazahstanu. Upravo zato se UFC i odlučio za sjajnog ruskog borca na ovoj priredbi.

Iako ovaj meč i dalje nije služben, očekuje se da bi se tri strane mogle vrlo brzo dogovoriti, a da bi informacija mogla biti javno obznanjena kada se ugovori i konačno potpišu.

Linker
18. travanj 2024 07:12