UFC

UFC se očitovao o Jonesovom uhićenju!

UFC je izdao priopćenje povodom uhićenja svog prvaka u poluteškoj kategoriji Jona Jonesa. "Bones" je, podsjetimo, uhićen u četvrtak radi vožnje u pijanom stanju, neodgovornog korištenja vatrenog oružja i još par "sitnica"...

No, ako ste očekivali jasnu poruku i osudu svog problematičnog šampiona, onda ćete se razočarati. UFC je, naime, javnosti za sada ponudio tek dvije rečenice.

"UFC je svjestan situacije iz Albuequerquea vezanu za Jona Jonesa koja se dogodila u četvrtak ujutro. Organizacija je u kontaktu s Jonesovim menadžmentom i trenutačno pokušavamo sakupiti dodatne informacije", stoji u priopćenju.

Jones je uhićen oko 1 sat ujutro nakon što je lokalna policija dobila dojavu o pucnjevima. Kada su stigli na teren, pronašli su Jonesa u alkoholiziranom stanju kako sjedi za volanom. Tvrdio je da ne zna ništa o pucnjevima, a kako je policija primjetila da izgleda alkoholizirano, odlučili su ga testirati. Test je pokazao kako u krvi ima više od dvostruke dopuštene granice alkohola.

Nakon uhićenja, crni revolver je pronađen ispod vozačevog sjedala, dok je na suvozačevom pronađena otvorena boca žestokog pića. S obzirom da je i to nelegalno u SAD-u, to mu se dodatno stavlja na teret. Na kraju su policijski službenici ustvrdili i da je vozio neosigurano vozilo za što će također odgovarati.

UFC prvak je vrlo brzo pušten na slobodu, no mora se pojaviti već 8. travnja na sudu. Teško je procijeniti kako će se čitava stvar rasplesti jer je Jonesu ovo već treće, gotovo identično kazneno djelo. Prvi put je radi vožnje u pijanom stanju uhićen 2012. Tri godine kasnije je izazvao prometnu nesreću, pa je pobjegao s njezinog mjesta ostavivši pritom ozlijeđenu ženu iz drugog automobila. Oba puta je kažnjen uvjetno...

Linker
26. travanj 2024 20:31