UFC

UFC spreman ugovoriti revanš između Nunes i Cyborg

Cris Cyborg vs. Amanda Nunes
Nakon što je Amanda Nunes po četvrti put obranila titulu UFC-ove prvakinje bantam kategorije, spremna je po prvi put braniti onu u perolakoj. I to protiv Cris Cyborg, borkinje kojoj je titulu oduzela. Iz UFC-a su otkrili kako su zainteresirani za tu borbu i da će sve ovisiti o Cyborg.

Amanda Nunes još je u prosincu, nakon što je detronizirala Cris Cyborg, izjavila kako bi voljela odraditi revanš i da ga njena sunarodnjakinja u svakom slučaju zaslužuje. U međuvremenu je Amanda na račun te borbe slavila u dvije kategorije na godišnjim MMA nagradama (iznenađenje godine i nokaut godine), da bi nakon toga upisala još jednu impresivnu pobjedu. Odmah nakon iste, izjavila je kako joj slijedi obrana titule perolake kategorije. Budući da je to kategorija za koju mora skinuti 4.5 kilograma manje, za nju će svakako biti spremna već početkom ili sredinom jeseni. UFC se slaže da bi Cyborg bila savršena protivnica.

"Vidjet ćemo što će se dogoditi. Amanda želi taj revanš, no moramo vidjeti što će reći Cyborg", rekao je Dana White u razgovoru s Brettom Okamotom, da bi nastavio: "Mislite li da ja ne želim organizirati taj revanš? Što vam to govori? Ne postoje dvije nego tri strane u ovoj priči. Imate Amandu koja je rekla što želi, imate mene koji vam kažem da sam spreman to ugovoriti. Ali, imate i onu koja tvrdi da joj tako nešto nikad nije ponuđeno. Odradite matematiku."

Cris Cyborg je s UFC-om na ratnoj nozi još otkako je postala dio promocije. Na svom ugovoru ima još jednu borbu, a nju će odraditi protiv Felicije Spencer, 27. srpnja na UFC 240 priredbi. Nakon te borbe prvo će se morati sjesti za stol i dogovoriti novi uvjeti, a Cyborg je već kroz medije rekla da će se UFC morati drugačije postaviti, odnosno biti iskreniji prema njoj. Ipak, ne zna se na što je tu točno mislila.

Cyborg je protiv Nunes doživjela svoj prvi poraz nakon 13 godina i 21 borbe, čime je ugašen mit o nedodirljivoj borkinji iz Brazila. Upravo iz tog razloga iznenađuje činjenica da Cyborg nije automatski bila žestoka po pitanju potrage za revanšem. No, tko zna, možda si samo prvobitno želi stvoriti bolju poziciju za pregovore. Ako savlada Spencer, odradit će prvi korak, a što impresivnije to odradi, trebala bi imati bolju startnu poziciju kad napokon sjednu za stol.

Linker
14. travanj 2024 19:04