UFC

UFC teškaš naprasno završio karijeru: 'Zaboravljam stvari...nije dobro!'

 Screenshot (YouTube)
UFC-ov teškaš Allen Crowder (10-4) je naprasno prekinuo svoju karijeru. Sada već bivši UFC-ovac je odradio tri meča u elitnoj promociji te je ubilježio pobjedu i dva poraza nokautom. Razlog prekida karijere ovog 30-godišnjaka je briga za vlastito zdravlje.

Crowder je u posljednjem nastupu nokautiran od strane Jairzinha Rozenstruika u lipnju ove godine. Nakon toga se šuškalo da ga je promocija otpustila, no nije sasvim jasno je li dobio otkaz ili se sada na kraju sam odlučio povući iz aktivnog sporta. U svakom slučaju Crowdera više nećemo gledati niti u elitnoj promociji, niti općenito u MMA sportu.

"Umirovljujem se, završavam s borbama, kako god želite. Imam tek 30 godina, ali u posljednja tri meča sam pretrpio potrese mozga", izjavio je Crowder za BJPenn portal te je dodao:

"Imam posao koji ide jako dobro, a novac nije tamo gdje sam očekivao da će biti, gdje sam se nadao kada sam stigao u UFC. Donio sam odluku da prestanem s ovime radi zdravlja."

Amerikanac koji je pobijedio Grega Hardyja, što mu je ujedno bila i jedina pobjeda unutar Octagona, otkriva da već sada osjeća posljedice MMA sporta.

"Imam tek 30 godina, a već imam mnogo problema s memorijom. Ovo sve nije vrijedno toga. Sve češće i češće zaboravljam stvari pa sam zato potražio i pomoć liječnika. Zaboravljam male stvari, sitnice...", dodaje.

Niti novčani dio priče nije bajan. Tvrdi da nakon što plati poreze, trenere i menadžere, ne ostane mu apsolutno ništa od UFC honorara.

"Vjerojatno se neću vratiti jer sam sretan s onime što radim u ovom trenutku. Većina boraca ima samo borilački sport, ja imam druge opcije pa nema razloga da riskiram svoje zdravlje. Uživam u životu."

"I dalje treniram, a želja mi je doseći crni pojas u BJJ-u. I što više vremena provoditi sa svojom obitelji", zaključuje Crowder.

Linker
26. travanj 2024 06:05