UFC

Ugledna liječnica žestoko opalila po UFC-u: 'Kako im to pada na pamet? Bi li svoje bližnje posjeli u prve redove?!'

Dana White
 Jason Silva/AGIF/ AFP
Predsjednik UFC-a Dana White je odlučan održati UFC 249 pod svaku cijenu. Fanovi naravno nemaju ništa protiv jer su se radi pandemije koronavirusa zaželjeli kvalitetnog borilačkog sadržaja, a meč Khabiba i Fergusona je prava borilačka poslastica. No, što je s medicinskom strukom?

Očekivano, liječnici...pa čak i oni koji su usko vezani uz borilački sport, nisu oduševljeni. U trenutku kada se čitav svijet bori s najgorom pandemijom u mnogo godina, smatraju da borilački eventi ne bi smjeli biti prioritet. Ali i da predstavljaju ozbiljan hazard za sve koji su involvirani.

Jedna od onih koja je javno dignula glas protiv namjere UFC-a da pod svaku cijenu održi ovu priredbu jest i ugledna liječnica iz Las Vegasa dr. Margaret Goodman. Ova neurologinja je involvirana u borilački sport još od 1993. godine. Radila je u čitavom nizu tijela koja su zadužena za regulaciju borilačkih sportova, a obnašala je i visoku funkciju u VADA-i. U borilačkoj zajednici uživa visok ugled i zato su njezini "tvitovi" toliko snažno odijeknuli.

Doktorica Goodman je frapirana idejom da UFC i dalje planira održati UFC 249 unatoč rapidnom širenju koronavirusa u SAD-u, ali i u čitavom svijetu.

"Nemam pojma kako je UFC-u tako nešto palo na pamet? Ne radi se ovdje o tome mogu li pronaći dvoranu i osoblje, nego o tome je li to nešto što treba učiniti? Borci, službenici, radnici i ostali...u direktnom kontaktu sa znojem, slinom, krvi? U situaciji smo kada nam medicinsko osoblje nema dovoljno opreme niti za najgore slučajeve", napisala je dr. Goodman na svom Twitteru.

Tu nije stala. Odaslala je još jednu još žešću poruku...

"Hoćemo li pitati UFC borce da se bore s maskama, naočalama? Ali možda je bolje upitati se bi li ljudi iz UFC-a voljeli da njihove obitelji sjede pored kaveza ili da su u svlačionicama zajedno s borcima? Voljela bih da je mjerenje temperature i ispitivanje nekih pitanja dovoljan test za COVID-19, ali još uvijek nije!", zaključila je Goodman.

Dana White i njegova ekipa se vjerojatno neće obeshrabriti radi ovakvog istupa. S obzirom na težinu situacije i perspektivu koja nije bajna, jasno je da će UFC učiniti sve da pokušaju odžavati kakav takav interes za MMA sport dok se situacija ne normalizira. A UFC 249 s Khabibom i Fergusonom je zasigurno velik mamac, koji će čitav travanj podgrijavati borilačku javnost...


Linker
19. travanj 2024 19:37