UFC

Ugovorena borba Anthonyja Smitha protiv Glovera Teixeire i još četiri borbe za isti event

 UFC
UFC je obznanio kako će se 25. travnja održati UFC Fight Night 173 priredba. Mjesto održavanja je Lincoln u saveznoj državi Nebraska, a odmah su obznanili i pet službeno ugovorenih borbi među kojima je i ona koja će predvoditi program. Riječ je o borbi poluteške kategorije između Anthonyja Smitha i Glovera Teixeire.

Riječ je o priredbi koja će se održati tjedan dana nakon programa koji bi neupitno trebao biti najveći u prvoj polovici ove godine. Naravno, riječ je o UFC 249 eventu predvođenom borbom između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona. Ipak, neće UFC dati fanovima odmora. Ako se po jutru dan poznaje, Fight Night 173 donijet će neke sjajne i vrlo važne borbe.

UFC je istog dana kad je najavio priredbu odlučio otkriti i koja će ju borba predvoditi. Radi se o dvoboju dva bivša izazivača za titulu UFC-ovog prvaka poluteške kategorije. Anthony Smith (32-14, 8-4 UFC) borit će se po prvi put nakon lipnja prošle godine i velike pobjede nad Alexanderom Gustafssonom. Suprotstavit će mu se 40-godišnji Glover Teixeira (30-7, 13-5 UFC) koji proživljava novu mladost. On se trenutno nalazi unutar niza od tri pobjede, gdje je posljednju ostvario u rujnu prošle godine protiv Nikite Krylova. Ipak, na službenom poretku kategorije nalazi se tek na devetom mjestu, dok je Smith plasiran šest mjesta ispred njega. Ako Glover sanja još jedan napad na titulu, ova borba mu je doslovno "biti ili ne biti".

Osim te borbe službeno su ugovorene još četiri. U ženskoj muha kategoriji susresti će se Cynthia Calvillo (8-1-1, 5-1-1 UFC) i Antonina Shevchenko (8-1, 2-1 UFC). Za Calvillo će to biti debi u muha kategoriji u koju je odlučila prijeći nakon trećeg pada vage kao borkinja slamka kategorije. U UFC se godinu i pol dana nakon umirovljenja vraća Evan Dunham (18-8-1, 11-8-1 UFC). Svojevremeno rangirani borac lake kategorije sučelit će se s Michaelom Johnsonom (19-15, 11-11 UFC), nekada vrlo cijenjenim borcem koji se već neko vrijeme traži.

Borbu velter kategorije odradit će vrsni grappler Anthony Rocco Martin (17-5, 11-5 UFC) i David Zawada (17-5, 1-2 UFC), borac iz UFD Gyma koji je jesenas oduševio pobjedom nad Abubakarom Nurmagomedovim. Posljednja potvrđena borba održava se u srednjoj kategoriji. Riječ je o duelu Andrewa Sancheza (11-5, 4-3 UFC) i Zaka Cummingsa (23-7, 8-4 UFC).

Linker
25. travanj 2024 07:32