UFC

Ugovorena fantastična borba UFC-ove lake kategorije

Diego Ferreira
 screenshot/YouTube
Za mjesec studeni ugovorena je sjajna UFC borba lake kategorije između Drewa Dobera i Diega Ferreire

Pomalo "ispod radara", u krugu svih ostalih borilačkih vijestih proteklih dana, proteklo je jedno iznimno zanimljivo i uzbudljivo ugovaranje borbe unutar UFC-a. Dva vrlo atraktivna borca u naletu upareni su međusobno i to za priredbu u mjesecu studenom. Riječ je o Carlosu Diegu Ferreiri i Drewu Doberu. Točnije, datum njihove borbe je 7. studenog, a čini se kako bi ovaj dvojac mogao biti i glavna borba Fight Nighta kojem su pridodani, iako to još uvijek nije službeno potvrđeno.

Carlos Diego Ferreira (17-2, 8-2 UFC) je Brazilac koji se trenutno nalazi u nizu od šest pobjeda. Posljednju je upisao u siječnju, savladavši Anthonyja Pettisa, a prije toga je Mairbeku Taisumovu i Rustamu Khabilovu prekinuo njihove nizove od također šest pobjeda. Ferreira je vrlo atraktivan borac koji se nalazi na osmom mjestu ljestvice izazivača lake kategorije i polako prijeti iz sjene onima iz samog vrha.

Drew Dober (23-9, 9-5 UFC) je novo ime na ljestvici, gdje se nalazi na 15. mjestu, no njegov trenutni rezime također je impresivan. Upisao je tri pobjede u nizu te šest u posljednjih sedam nastupa, a serija dobrih rezultata krenula je otprilike kad je napokon posložio svoju dijetu i riješio se ranijih problema sa skidanjem kilograma, koji su itekako utjecali na njegove nastupe. U posljednja tri nastupa ima pobjede nokautom, prvo nad atraktivnim Marcom Polom Reyesom, a onda nad velikim mladim talentima, Nasratom Haqparastom i Alexanderom Hernandezom. Mnogima je ovaj momak promakao, što je svakako njihov propust jer se radi o borcu koji uvijek donosi uzbuđenje.

Pobjednik ove borbe svakako bi trebao postati novi kandidat za napad na sam vrh kategorije te je ulog uistinu velik. Borba protiv nekoga iz Top 5 ono što je bi svakako trebalo čekati onoga kome sudac nakon okršaja podigne ruku. Održalo se ovo na tri ili na pet rundi, nema sumnje kako se sprema poslastica za borilačke fanove.

Linker
24. travanj 2024 15:35