UFC

Unuk legendarnog Buda Spencera napustio UFC i potpisao za Bellator

Carlo Pedersoli Jr. i Bud Spencer
 Instagram
Carlo Pedersoli Jr., ponajbolji talijanski MMA borac i unuk glumačke ikone Buda Spencera, napustio je UFC i potpisao ugovor s Bellatorom

26-godišnji Pedersoli (14-3, 1-2 UFC) u najveću svjetsku MMA promociju stigao je uz pompozne najave. Nije razlog toga bila samo činjenica da se radi o unuku najvećeg filmskog "štemera" u povijesti. Njegove izvedbe u ranijoj fazi karijere bile su impresivne, a posebno se iskazao pobjedom u Cage Warriosima nad Nicolasom Dalbyjem. Čak je i dobro startao, savladavši Brada Scotta, no onda su uslijedila dva poraza. Prvo je ekspresnim nokautom poražen od "Kauboja" Oliveira, a onda je u posljednjoj sekundi prve runde, u kojoj je do tada dominirao, poražen od Dwighta Granta. UFC je unatoč tome bio zainteresiran za nastavak suradnje, no Pedersoli je svoju pravu priliku vidio drugdje.

Na Instagramu je danas otkrio kako je napustio dosadašnjeg poslodavca i odlučio svoju sreću pronaći u Bellatoru. Druga najveća svjetska promocija inače često radi evente u Italiji i traže pravu zvijezdu "s čizme" pa je moguće kako je to razlog, odnosno da su ponudili Carlu bolje uvjete nego što je do sada imao u UFC-u, gdje je bio na minimalcu (10.000 dolara i jednako toliki bonus za pobjedu). Za očekivati je njegov debi u listopadu, kad će promocija gostovati u Milanu s vrlo dobrim programom čije su neke borbe već najavljena.

Ovaj borac inače se ponosi svojim korijenima i često svog 2016. godine preminulog djeda spominje kao veliki uzor. Carlo Pedersoli "senior", kasnije poznat kao Bud Spencer, inače je bio velika vaterpolo zvijezda, a onda se prebacio na filmove gdje je u paru s Terenceom Hillom snimio pregršt velikih hitova. Najpoznatiji je bio po akcijsko-humorističnim scenama barskih tučnjava te po svom čekiću", ali i krošeu od kojeg su negativci često letjeli do drugog kraja lokala.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Dopo aver fatto tre match all'UFC tutti con short notice,pensavo di aver dato abbastanza all'azienda per avere un'altra possibilità nell'ultimo match del mio contratto. Non è stato così e nel frattempo ho ricevuto due proposte da altre organizzazioni. Una di queste due non poteva davvero essere rifiutata e quindi con molto entusiasmo annuncio la mia firma con la promotion Bellator. Il trattamento che mi hanno riservato,da ogni punto di vista, è andato al la di ogni mia aspettativa e davvero mi sento apprezzato come non mai nella mia carriera. Ci sono progetti grandissimi e sono davvero emozionato di cominciare questa nuova avventura. #CPJr #SkyIsTheLimit #Semento #bellatormma

Objavu dijeli Carlo “Semento” Pedersoli Jr (@carlopedersolijr)

Linker
24. travanj 2024 18:55