UFC

Uriah Hall savladao Andersona Silvu prekidom u četvrtoj rundi

Anderson Silva i Uriah Hall
 screenshot
Anderson Silva nije uspio oprostiti se pobjedom, prekidom u četvrtoj rundi savladao ga je Uriah Hall

Glavna borba UFC Fight Night 181 završila je pobjedom Uriaha Halla nad Andersonom Silvom, prekidom u četvrtoj rundi uzbudljive i sadržajne borbe, u kojoj je svaki imao svojih trenutaka. Ipak, Hall je pred kraj treće runde postao precizniji, već tada prvi put ugrozivši Silvu, da bi ga završio nedugo po početku četvrte dionice borbe.

Borba je započela s dvije minute ispitivanja snage bez gotovo ijednog pogođenog udarca, da bi se onda odjednom sve rasplamsalo. U prvoj je rundi Silva bolje osjetio distancu, a i kombinacije udaraca podsjećale su na njegove najbolje dane. Jednako zanimljivo nastavilo se u drugoj rundi, no kako je ona odmicala, tako je sad Hall bio sve bolji i precizniji, a posebno dobro je zaključio rundu. U trećoj smo dionici ponovno pratili krasne kombinacije Silve i činilo se kako je u prednosti, gotovo sve do isteka vremena. Manje od deset sekundi prije kraja pogodio je Hall desnim krošeom i Silva je završio na podu. Sjela su tamo još dva udarca, ali nedovoljno da dođe do prekida prije isteka vremena. No, pronašao je Hall pravi udarac nakon nešto više od jedne minute akcije u četvrtoj rundi. Ponovno je radila desna iz kontre, samo što je ovog puta sjela točno na bradu Silve koji završava na leđima. Nastavio je Hall napadati, još je nekoliko puta precizno pogodio, a to je bilo dovoljno da sudac Herb Dean ocijeni kako je vidio dovoljno i prekine borbu. Tako Silva nije uspio napustiti UFC, budući da je upravo to bilo najavljeno prije borbe, pobjedom koju je toliko želio.

Mladi i talentirani Bryce Mitchell došao je do svoje pete pobjede u UFC-u i profesionalnog omjera 14-0, u borbi protiv svog najozbiljnijeg protivnika do sada, Andrea Filija. Sjajni grappler uspješno je proveo svoju taktiku konstantnog pritiska, rušenja i vrhunskog grapplinga. Fili je imao svoje prilike u drugoj rundi, kad je Brycea dva puta uzdrmao, no više od toga nije uspio. Sve ostalo bilo je u znaku 26-godišnjeg borca iz Arkansasa. Konstantno je pritiskao i tako Filiju nije dao priliku promijeniti tempo borbe na onaj koji bi njemu odgovarao te iz kojeg bi uspio svoje kvalitete staviti u prvi plan.

Sve ozbiljnije kao borac izgleda Greg Hardy, koji je odradio svoju najbolju borbu do sada. Protiv Mauricea Greena mogao je posao završiti već u prvoj rundi, no nije uspio do kraja kapitalizirati dominaciju i teške udarce kojima je pogađao protivnika. Zato je to uspio nakon tek nešto više od minute druge runde. Greenea je udarcima poslao na pod, a onda je tamo pogodio još nekoliko, dovoljno da sudac Hern Dean prekine borbu. Greene nije bio zadovoljan prekidom, govorio je kako se i dalje kretao te branio, no činjenica je da je bio inferioran i da je primao veliku štetu. "Prince of War" mogao bi se uskoro naći i u Top 15 poretku teške kategorije.

Do četvrte pobjede u samo pet i pol mjeseci došao je Kevin Holland, koji je savladao Charlieja Ontiverosa. Sve je bilo gotovo točno na sredini prve runde, kad je Holland došao do rušenja, a Ontiveros je sucu dao znak da ne može nastaviti. U padu je ozlijedio vrat te se u prvom trenutku nije mogao niti pomaknuti, da bi nakon nekog vremena ipak postigao kontrolu nad svojim udovima. Izgledalo je ružno i nadamo se da je UFC-ov debitant dobro. Dok se Ontiverosu pomagalo, Holland je ušao u raspravu s Israelom Adesanyom, koji se nalazio pokraj borilišta.

Prvu borbu glavnog programa Fight Nighta 181 odradili su Thiago Moises i Bobby Green. Green je bolje otvorio borbu i prvu je rundu imao sve pod svojom kontrolom. No, u drugoj je prvo kiksao kad mu je gotovo zatvorena poluga na nozi, a onda je i treću taktički podosta loše odradio te je na kraju završio poražen jednoglasnom sudačkom odlukom.

Uvodni program donio je čak pet prekida, od kojih je možda i najznačajniji onaj iz glavne borbe tog dijela priredbe. Alexander Hernandez impresivno je završio Chrisa Gruetzemachera nokautom za nešto manje od dvije minute, a najljepši potez priredbe pripao je Adrianu Yanezu, koji je sjajnim udarcem nogom u glavu završio Victora Rodrigueza. Jason Witt je prisiljavanjem na predaju u drugoj rundi bio bolji od Colea Williamsa, Dustin Jacoby je dominantno savladao i završio Justina Ledeta, dok je Miles Johns nakon dvije i pol runde dominacije uspio aperkatom nokautirati Kevina Natividada. Jedinu pobjedu sudačkom odlukom na uvodnom programu uzeo je Sean Strickland. On se vratio nakon dvije godine te nakon oporavka od teške prometne nesreće, a onda je u potpunosti nadboksao Jacka Marshmana, koji je nekim čudom kraj borbe dočekao na nogama.

UFC Fight Night 181 - Rezultati

Uriah Hall def. Anderson Silva - TKO (R4 1:24)
Bryce Mitchell def. Andre Fili - jednoglasna sudačka odluka
Greg Hardy def. Maurice Greene TKO (R2 1:12)
Kevin Holland def. Charlie Ontiveros - SUB (R1 2:39)
Thiago Moisés def. Bobby Green - jednoglasna sudačka odluka

Alexander Hernandez def. Chris Gruetzemacher - KO (R1 1:46)
Adrian Yanez def. Victor Rodriguez KO (R1 2:46)
Sean Strickland def. Jack Marshman - jednoglasna sudačka odluka
Jason Witt def. Cole Williams - SUB (R2 2:09)
Dustin Jacoby def. Justin Ledet TKO (R1 2:38)
Miles Johns def. Kevin Natividad - KO (R3 2:51)

Linker
24. travanj 2024 15:08