UFC

Urijah Faber: 'Ovo je jedini put do pojasa, samo zato sam prihvatio ovu borbu'

Urijah Faber
 Screenshot/Youtube
Na UFC 245 u Las Vegasu ovog vikenda Urijaha Fabera čeka borba s Petrom Yanom (13-1, 5-0 UFC) u drugom meču nakon povratka iz mirovine.

40-godišnji Faber je u srpnju u prvoj rundi svladao Rickyja Simona i vjeruje da bi nakon sljedeće pobjede trebao dobiti priliku boriti se za pojas bantam kategorije.

"Pobjeda će me dovesti u poziciju da se borim za titulu prvaka. Nisam ovdje da bih se borio protiv bilo koga. Ovaj dečko je legitimni izazivač, netko tko je rušio protivnike i iza kojega je veliki hype. Dana White mi je ponudio nekoliko opcija i rekao da je ovo protivnik s kojim se trebam boriti ako pričamo o borbi za pojas", rekao je Faber, koji se već tri puta borio za titulu u bantamu, a jednom i za privremeni pojas. U tim je borbama dvaput gubio od Dominicka Cruza i dvaput od Renana Baraoa.

U UFC se vratio nakon dvije i pol godine pobjedom protiv Rickyja Simona, a sada ga čeka ruski borac s čak pet pobjeda u UFC-u u posljednjih godinu i pol dana otkako je član najjače MMA promocije.

"Nema puno boraca koji mogu zaustaviti tipa poput Petra Yana. Možda Aljamain Sterling zbog hrvanja, ali Yan ima dobar jiu-jitsu, vidio sam kako pokušava rušiti protivnike. Bio je amaterski boksač, u MMA-u je pet godina, mlad je borac, ali kompletan. Ozbiljan je i uvijek ide po pobjedu, to mi se sviđa", dodao je Faber.

"Dana White mi je rekao da, ako želim biti u utrci za pojas, moram pobijediti nekog od boraca s njegovog popisa. To je jedini razlog zašto sam prihvatio ovu borbu", rekao je UFC-ov veteran.

Linker
20. travanj 2024 02:48