UFC

Urijah Faber prihvatio borbu protiv najvećeg potencijala kategorije

Urijah Faber i Petr Yan
 screenshot
Spektakularna UFC 245 priredba dobila je na svoj program još jednu veliku borbu. Urijah Faber će se u svojoj drugoj borbi nakon povratka susresti s možda i najvećim potencijalom kategorije, ruskim bantamašem Petrom Yanom, borcem koji sebe već vidi kao najboljeg na svijetu.

Važne stvari unutar bantam kategorije dogodit će se 14. prosinca na UFC 245 priredbi u Las Vegasu. Nakon što su svoje mjesto na tom programu našli Jose Aldo i Marlon Moraes, sad je potvrđeno kako će se tamo održati još jedna izuzetno bitna borba za diviziju do 61.5 kilogram. Urijah Faber prihvatio je ponudu iskušati se protiv do sada više nego impresivnog Petra Yana.

40-godišnji Faber (35-10, 11-6 UFC) ove se godine vratio borbama nakon dvije i pol godine pauze, što se smatralo mirovinom tijekom koje je završio i u UFC-ovoj Kući slavnih. Mnogi su bili skeptični oko njegovog povratka, no on je sve iznenadio impresivnom pobjedom nad velikim potencijalom, Rickyjem Simonom. Bivši WEC prvak i trostruki UFC izazivač sad ide korak dalje, tako što će pokušati savladati jednog još većeg potencijala.

26-godišnji Petr Yan (13-1, 5-0 UFC) u promociju je pristigao u ljeto prošle godine i do sada je uspio nastupiti već pet puta, svaki put izgledajući sve impresivnije. Posljednji nastup ubilježio je u lipnju, kad je savladao Jimmieja Riveru i time skočio na četvrto mjesto kategorije. Iako je tražio borbu za titulu, jasno je kako će mu trebati barem još jedna značajna pobjeda. Veće ime od Fabera teško može naći.

UFC 245 predvođen je borbom za titulu velter kategorije između Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona, a tu su još dvije borbe za titulu. Max Holloway onu u perolakoj kategoriji branit će protiv Alexandra Volkanovskog, dok će Amanda Nunes svoj pojas u bantamu braniti protiv Germaine De Randamie.

Linker
19. travanj 2024 10:45